Tarnybinis šuo aptiko cigaretes ir potenciją gerinančius vaistus

Savaitgalį Vilniaus teritorinės muitinės kinologai Vilniaus pašto pervežimo centre tikrindami siuntas net trijose aptiko cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis, o siuntoje iš Indijos – tablečių potencijai gerinti.

Iš viso per praėjusį savaitgalį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai įvairiuose postuose sulaikė kontrabandinių cigarečių daugiau kaip už 18 tūkst. litų.

Tikrindami pašto siuntas, muitininkai atkreipė dėmesį, kad tarnybinė kalytė Dora labai susidomėjo į Airiją siunčiamais nedideliais paketais. Išardę siuntas, muitininkai jose aptiko į foliją suvyniotus 260 pakelių cigarečių už beveik du tūkstančius litų.

Vėliau Dora atkreipė pareigūnų dėmesį į iš Indijos atkeliavusį paketą. Išardę siuntą, muitininkai ten rado daugiau nei 90 tadalafilo tablečių vyriškai potencijai gerinti, kurios pagamintos, kaip įtariama, pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai savaitgalį įvairiuose kelio postuose iš maršrutinių autobusų rinko niekam „nereikalingas“ cigaretes, kurios buvo suslapstytos po keleivių sėdynėmis, kitose salonų ertmėse.

Lavoriškių kelio poste patikrinę tris skirtingus iš Baltarusijos atvykusius maršrutinius autobusus muitininkai atrado įvairių cigarečių beveik už tūkstantį, Šalčininkuose – daugiau kaip už pusę tūkstančio litų. Bešeimininkių cigarečių muitininkai aptiko ir Kenos geležinkelio poste tikrindami keleivinį traukinį „Minskas–Vilnius“. Trečiojo vagono metalinėse sėdynių dėžėse „mėtėsi“ apie 130 pakelių cigarečių beveik už tūkstantį litų.

Medininkų kelio poste muitinės pareigūnai, tikrindami autobusą „Minskas–Vilnius“, variklio liuke atrado slėptuvę su baltarusiškomis banderolėmis pažymėtomis įvairiomis cigaretėmis, iš viso daugiau kaip 1300 cigarečių pakelių „Fest“, “Fest7“, „Magnat“, „Magnat liogkije“, „Premjer“, „Prima“ ir kitokių už daugiau nei 13 tūkst. litų.

Savaitgalį nepasisekė ir pro Medininkų kelio postą iš Baltarusijos pargrįžtančiam mūsų šalies piliečiui A.S. Vyras automobilio „BMW“ sėdynių atlošuose nuo muitininkų mėgino paslėpti 120 pakelių cigarečių beveik už tūkstantį litų.

Nesėkmingai pro tą patį kelio postą iš kaimyninės valstybės pargrįžo ir dar vienas mūsų šalies pilietis S.K. Patikrinę piliečio vairuojamą automobilį „Mazda xedos“, muitinės pareigūnai automobilio slenksčiuose ir sėdynėse specialiai įrengtose slėptuvėse atrado apie 300 pakelių cigarečių, kurias pardavęs, vyras į kišenę būtų įsidėjęs daugiau kaip du tūkstančius litų.   

Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės sulaikytos.


Šiame straipsnyje: kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių