Šviesoforo gedimas kainavo gyvybę

Manoma, kad dėl šviesoforo gedimo vienoje Kauno sankryžoje, įvyko avarija, kurios metu žuvo kaunietis.

Šį mėnesį planuojamas Kauno Marvelės gatvės ir magistralės "Via Baltica" sankryžos transporto mazgo atidarymas. Šioje avaringoje vietoje jis išspręs eismo saugumo problemas, bet prieš atidarymą sankryža pasiglemžė dar vieną auką. Vakar po vidurnakčio joje žuvo devyniolikmetis vaikinas.

Zarasų rajono gyventojo Ramio Adžichalilo Ogli vairuojamas "Honda Civic", važiuodamas iš Marvelės gatvės, sankryžoje su "Via Baltica" nepraleido nuo Noreikiškių atvažiuojančio "Volkswagen Transporter". Mikroautobusas sulamdė lengvąjį automobilį, kurio vairuotojas nuo smūgio mirė. "Volkswagen" vairuotojas 48 metų kaunietis Vidmantas K. ir kartu važiavusi jo žmona patyrė įvairius sužalojimus ir buvo nugabenti į Kauno medicinos universiteto klinikas.

Aukų greičiausiai būtų pavykę išvengti, jei prieš kelias valandas iki avarijos nebūtų sugedęs sankryžoje pastatytas šviesoforas. Šviesoforo nauda pastebėta vos tik jį įrengus prieš kelis mėnesius, tačiau laikinai, iki mazgo įrengimo pabaigos, pastatytas šviesoforas genda ne pirmą kartą.

"Toje sankryžoje yra žuvę nemažai žmonių, o šviesoforas išsprendė visas problemas. Po jo įrengimo eismo įvykių išvis nebebuvo", - sakė Kauno apskrities policijos komisariato Kelių policijos valdybos inspektorė Gražina Jasiūnienė.

Vakar prieš pietus šviesoforas vis dar neveikė. Sankryžoje susidarė didelės automobilių spūstys. Jose strigo ne tik kasdien sankryžą kertantys kauniečiai, bet ir į tarptautinę parodą "AgroBalt" iš visos Lietuvos plūdę lankytojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių