Šveicaras nuklydo į Rusiją

Orientacinio sporto entuziastui iš Šveicarijos Marijos žemė pasirodė per klaidi. Užsitęsusias klajones po Neringos miškus jam primins ir įspūdžiai iš Rusijos teritorijos.

Lietuvos valstybės sieną pasienyje su Kaliningrado sritimi kirtęs orientacininkas iš užsienio dabar turės aiškintis ne šios sporto šakos arbitrams, o Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjams.

Šeštadienį priešpiet ruošdamasis orientacinio sporto varžyboms Nidoje, 39 metų šveicaras nusprendė surengti apšilimo treniruotę ir patraukė į pietus.
Tačiau gebėjimą nepaklysti tobulinusiam sporto šakos atstovui susiorientuoti nepažįstamoje ir kalnuotą Šveicarijos reljefą visiškai neprimenančioje aplinkoje nesisekė.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Neringos užkardoje pasieniečiai vaizdo stebėjimo įranga užfiksavo dviračiu sieną su Rusija kirtusį žmogų.

Vos patekęs į kitos valstybės teritoriją šveicaras greičiausiai suprato padaręs kažką ne taip ir skubiai grįžo į Lietuvos pusę.

Kol kas nenustatyta, kiek metrų už valstybės sienos buvo nuklydęs svetimšalis.
Pažeidėjo kažkodėl neužfiksavo ir paprastai akylūs Rusijos pasieniečiai.

Mįslinga taip pat ir tai, jog dviračiu važiavęs užsienietis nematė įspėjančių užrašų.
VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės atstovė spaudai Vesta Flick vakar teigė, jog šveicarui galėjo būti sunku susivokti, kad jis pažeidė išorinę ES sieną, nes ji šioje vietoje nėra demarkuota.

Įspėjamųjų ženklų apie tai, kad tai pasienio zona ir patekti į Rusiją galima tik per pasienio kontrolės punktą, užsienietis galėjo ir nepastebėti.

Nepaisant to, kad Lietuvos valstybės sieną šveicarų sportininkas kirto netyčia, jo laukia administracinė byla, kuri bus nagrinėjama spalio 3 dieną Klaipėdos miesto apylinkės teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių