Sutuoktinių mirtį Panevėžyje gaubia paslaptis (papildyta)

Ketvirtadienį paryčiais, pusę penkių, viename iš Pelkių gatvės garažų kooperatyvų kilpoje rasti 39 metų panevėžiečio Haroldo Nečionio ir jo 38-erių žmonos Aušros lavonai. Išorinių smurto žymių nepastebėta, rašo Panevėžio dienraštis „Sekundė“.

Mirusiuosius aptiko sargas

„Babilone“ turėję parduotuvę, prekiavusią dabar bankrutavusios bendrovės „Hronas“ langais ir durimis, sutuoktiniai pastaruoju metu nesutarė tarpusavyje, jų pečius slėgė finansiniai sunkumai. Kol kas neaišku, ar H. ir A.Nečioniai iš gyvenimo savu noru pasitraukė tuo pat metu, ar vyras pirmiausia pakėlė ranką prieš žmoną, o paskui nusižudė pats.

Garažų kooperatyvo sargas, naktį pastebėjęs praviras vienas duris, nuėjo patikrinti, kas atsitiko. Priėjęs jis garsiai pasilabino, tačiau jokio atsakymo neišgirdo. Tuomet sargas dirstelėjo į vidų ir pamatė kilpoje kabantį vyrą.

Apie pakaruoklį jis informavo policiją. Atvykę pareigūnai garaže, be negyvo vyro, rado ir moters lavoną.

Mirusieji paliko du paauglius vaikus - dukrą ir sūnų.

Paliko namus

Vakar prie garažo, kuriame įvyko tragedija, liko stovėti bendrovės „Armanas“ vadovo H.Nečionio ir toje pat bendrovėje komercijos direktore dirbusios jo žmonos Aušros apynaujis automobilis „Nissan Primera“.

Nečionių mirtis sukrėtė juos pažinojusiuosius. Vyrą ir žmoną jie apibūdino kaip malonius, taktiškus žmones, auginusius du gabius vaikus.

Iki tol pasiturimai gyvenę sutuoktiniai pastaruoju metu turėjo finansinių sunkumų. Be to, nesutarė tarpusavyje.

Vilniuje neakivaizdžiai ekonomiką studijavusi A.Nečionienė praėjusių metų pavasarį sostinėje buvo susiradusi draugą ir palikusi vyrą. Ji iš namų išsikraustė su daiktais.

Šeimos pažįstamų teigimu, H.Nečionis labai dėl to sielojosi, buvo pradėjęs kilnoti stikliuką.

Skaudžiai tėvų nesutarimus išgyveno ir jų 17 metų dukra bei penkiolikmetis sūnus. Vaikai daugiau laiko leisdavo pas močiutes nei namuose.

Tačiau po kelių mėnesių A.Nečionienė grįžo į Panevėžį pas vyrą. H.Nečionis pats parkraustė ją iš Vilniaus.

„Jis labai mylėjo savo žmoną ir buvo pasirengęs jai viską atleisti“, - sakė viena verslininkų šeimos pažįstama.

Finansinės problemos

H.Nečionis neslėpė nuo kaimynų, kad turi problemų šeimoje ir finansinių sunkumų, .

Namo, kuriame gyvena, bendrijos pirmininko paprašytas sumokėti 400 litų už bendrijos iš banko paimtą paskolą, jis mandagiai atsiprašė dabar to negalįs padaryti. Vyras prižadėjo atsiskaityti vėliau.

Kaimynų teigimu, nors sutuoktiniai nesutarė, iš jų buto niekada nebuvo girdėti triukšmo.

„Jie abu buvo labai malonūs žmonės. Graži pora, auginanti du nuostabius vaikus. Sunku patikėti, kad įvyko tokia tragedija“, - kalbėjo jie.

Bendrovės „Armanas“, kuri buvo langų ir durų gamintojo „Hronas“ produkcijos platintoja Panevėžyje, parduotuvė pramogų ir prekybos centre „Babilonas“ uždaryta nuo praėjusių metų lapkričio pabaigos. Tą mėnesį teismas paskelbė bankrotą bendrovei „Hronas“.

Psichologinės pagalbos telefonai (skambučiai 8-800 linija yra nemokami):

„Jaunimo linija“ www.jaunimolinija.lt. Pagalbą teikia savanoriai 8-800 28888 I-V 16.00-7.00 Savaitgaliais - visą parą.

 

„Vaikų linija“ www.vaikulinija.lt. Pagalbą teikia savanoriai 8-800 11111 Kasdien 11.00-21.00.

 

„Vilties linija“, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt.  Pagalbą teikia savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8-800 60700 visą parą.

 

 „Pagalbos moterims linija“ - pagalbą teikia savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8-800 66366 I-V 10.00-21.00.

 

„Linija Doverija“ (pagalba teikiama rusų kalba) 8-800 77277 I-V 16.00-20.00.

 

 Psichologinė pagalba internetu  - „Draugo laiškai“ http://jppc.lt/draugas.

 Pagalba jaunimui - į laiškus atsako „Jaunimo linijos“ savanoriai. Atsako per 3 dienas.

 

„Klausučio šalis“ http://www.vaikulinija.lt Pagalba vaikams. Į laiškus atsako savanoriai. Atsako per 2 dienas.

 

„Vilties linija“ http://paklausk.kpsc.lt. Pagalba suaugusiems. Į laiškus atsako Klaipėdos psichikos sveikatos centro specialistai. Atsako per 3 dienas.

 

Psichologinis kūrybinis jaunimo centras kasnutiko@yahoo.com. Pagalba jaunimui - į laiškus atsako savanoriai konsultantai. Atsako per 3-5 dienas.

 

Krizių įveikimo centre (Rasų g. 20, Vilnius; www.krizesiveikimas.lt) teikiama nemokama pagalba kiekvieną darbo dieną nuo 16 iki 20 val. Tuo metu galima ateiti pas budintį psichologą arba skambinti jam telefonu – 8-640 51555.

 

Vilniaus universiteto vaikų ligoninės filialo Vaiko raidos centro Vaikų ir paauglių krizių intervencijos skyrius (Vytauto g.15, Vilnius). Pagalba teikiama visą parą, čia gali teikiama trumpalaikė kompleksinė pagalba vaikams, patyrusiems psichologinę, fizinę ar seksualinę prievartą, išgyvenantiems bendraamžių patyčias, galvojantiems apie savižudybę. Telefonas –                8 (5) 2757564.

Taip pat nemokamos psichologinės pagalbos galima kreiptis į savo polikliniką arba psichikos sveikatos centrą.

Daugiau informacijos apie socialines ir psichologines paslaugas teikiančias organizacijas galima rasti „Socialinės informacijos banke“ Jaunimo psichologinės paramos centro internetiniame puslapyje www.jppc.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių