Šuo padėjo surasti tūkstančius pakelių kontrabandinių rūkalų

Muitinės šuo padėjo rasti daugiau kaip tūkstantį pakelių kontrabandinių rūkalų.

Pasak muitinės pranešimo, patruliuodami kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai muitininkai sustabdė patikrinti Lenkijos piliečio J.M.F. vairuojamą krovininį automobilį DAF.

Mobiliosios grupės Panevėžio poskyrio pareigūnams talkino tarnybinis šuo – belgų aviganis Kolo, jis ir padėjo aptikti 24 tūkst. vienetų rūkalų, paslėptų puspriekabėje už šaldymo įrangos apsaugos lentelių. Cigaretės buvo pažymėtos Baltarusijos akcizo ženklais.

Kadangi vairuotojas nepateikė nei prekių įsigijimo, nei mokesčių sumokėjimo už prekes dokumentų, muitinės pareigūnai sulaikė rūkalų krovinį, kurio vertė daugiau kaip 8,3 tūkst. litų.

Tame pačiame kelyje sustabdžius patikrinti kito Lenkijos piliečio P.S. vairuojamą vilkiką „Volvo“, muitinės pareigūnams taip pat padėjo belgų aviganis Kolo – vilkike aptikta per 2 tūkst. vienetų kontrabandinių cigarečių.

Savaitgalį Kauno teritorinės muitinės pareigūnai pasienyje bei patruliuodami keliuose sulaikė beveik 65 tūkst. vienetų kontrabandinių rūkalų.

Didžiausi kontrabandinių cigarečių kiekiai sulaikyti Sudargo (Ramoniškių) kelio poste. Ankstų sekmadienio rytą į postą automobiliu „Audi A6“ atvykęs Lietuvos pilietis J.P. žodžiu deklaravo, kad vežasi du pakelius cigarečių.

Įtarę, kad žmogus sako netiesą, muitininkai nusprendė transporto priemonę patikrinti detaliai. Specialiai įrengtoje slėptuvėje už automobilio užpakalinės sėdynės muitinės pareigūnai rado nelegalų „Bond Street“, „Lifa Super Slims“ ir „Compliment Super Slims“ rūkalų krovinį. Iš viso sulaikyta daugiau kaip 28 tūkst. vienetų cigarečių už 10,2 tūkst. litų.

Nustatyti ir dar keli atvejai Sudargo (Ramoniškių) ir Kybartų kelio postuose, kai bandyta kontrabanda į Lietuvos teritoriją įvežti nelegalių rūkalų.

Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o nelegalūs cigarečių kroviniai ir jas gabenusios transporto priemonės sulaikyti.


Šiame straipsnyje: kontrabandarūkalaicigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

auka

auka portretas
belgu aviganis

super

super portretas
malinua
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių