Sumušta senutė dvi paras pragulėjo savo namuose

Sumušta ir apiplėšta Ignalinos rajono Jakėnų kaime gyvenanti 73 metų G.J. dvi paras pragulėjo savo namuose, kol jos leisgyvės atsitiktinai neatrado kaimynai.

Pranešimo apie sunkias traumas patyrusią moterį Ignalinos rajono medikai ir policijos pareigūnai sulaukė šeštadienį, apie 16 val.

Atvykus paaiškėjo, jog moteriai reikia skubios medicinos pagalbos - jai sulaužyti abu žandikauliai, smarkiai sumuštas visas kūnas. Moteris nuvežta ir paguldya į ligoninę.

Nukentėjusioji policijos pareigūnams paaiškino, jog ji savo namuose išgulėjo nuo ketvirtadienio, kovo 11-osios. Senutės teigimu, ją sumušė į namą įsiveržę 3 ar 4 asmenys. Sumušę moterį, jie apieškojo visą namą ir radę visas G.J. santaupas, apie 2 000 litų, pasišalino.

Policijos pareigūnai pastebi, kad į vienišų senukų namus įsibraunama vis dažniau. Plėšikai puikiai žino, kad senyvo amžiaus žmonės savo santaupas dažniausiai laiko namuose, taip pat būna įsitikinę, kad garbaus amžiaus namo šeimininkai, nelabai sugebės pasipriešinti, todėl elgiasi ypač įžūliai.

Taip galvojo ir 26 metų Pakruojo rajono Dargužių kaimo gyventojas R.Z., šeštadienį, apie 13 val., įsibrovęs į 85 metų L.V. namus.

Į neužrakintą L.V. namą įsibrovęs, kirviu ir medine lazda ginkluotas nusikaltėlis, reikalaudamas pinigų pradėjo daužyti namo šeimininkę bei kartu su ja gyvenančią jos 60-metę dukrą. Abiems moterims pavyko išbėgti iš namo. Kai jos pradėjo šauktis pagalbos, užpuolikas išsigando ir nieko nepaėmęs, pabėgo.

Netrukus įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Po šio užpuolimo moterims prireikė medikų pagalbos - A.L. dėl rankos kaulo lūžimo paguldyta į ligoninę, o jos motina dėl rankos sumušimo gydoma ambulatoriškai.


Šiame straipsnyje: plėšimaipensininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių