Sulaikyti „Nike“, „Adidas“ ir „Puma“ klastočių tiekėjai

Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo padalinių pareigūnai sėkmingai užbaigė kelis mėnesius trukusią operaciją, per kurią nustatyta grupė asmenų, organizavusių sportinių drabužių ir sportinės avalynės su falsifikuotais „Nike“, „Adidas“ ir „Puma“ prekių ženklais įvežimą iš Kinijos į ES šalis. Sukčiai išvengė muitinės kontrolės bei privalomų sumokėti mokesčių.

Per policijos operaciją sulaikyti Lietuvos piliečiai A.D. (gim. 1961 m. ) ir R.Š. (gim. 1973 m.), kurie organizavo vežimus, bei krovinį gabenęs mūsų šalies pilietis R.M. (gim. 1965 m.). Jo vairuojamame vilkike su priekaba aptikta beveik 8,5 tonų Kinijoje pagamintų prekių su falsifikuotais pasaulyje garsių sportinės aprangos ir avalynės gamintojų ženklais, skirtų parduoti Lietuvoje bei kitose ES šalyse.

Preliminariais skaičiavimais, sulaikyto krovinio vertė - per 1 mln. litų.

Policijos pareigūnams atliekant kratas sandėlyje, esančiame Lentvario miestelyje, buvo aptiktas didelis kiekis - daugiau kaip 25 tonos - neteisėtai iš Kinijos įvežtų sportinių drabužių ir sportinės avalynės, taip pat pažymėtų suklastotais „Nike“, „Adidas“ ir „Puma“ prekių ženklais, kurių vertė - per 2 mln. litų.

Suklastoti sportiniai drabužiai ir sportinė avalynė iš Kinijos į Lietuvą išvengiant muitinės kontrolės atkeliaudavo per Rygos jūrų uostą. Asmenys, organizavę suklastotos sportinės produkcijos įvežimą iš Kinijos, falsifikuotomis prekėmis aprūpindavo ne tik didžiųjų Lietuvos miestų prekyvietes, bet ir kaimyninės Latvijos  prekeivius.

Sprendžiant iš tyrimo metu surinktų duomenų, galima pagrįstai įtarti, kad minėta grupė apgaule išvengė per 1 mln. litų privalomų sumokėti pridėtinės vertės ir muito mokesčių. 


Šiame straipsnyje: prekių klastojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių