Sulaikyti įtariamieji, iš fermos pagrobę pustrečio šimto audinių

Tauragės policijos pareigūnai sulaikė įtariamuosius, praėjusią savaitę iš fermos Tauragės rajone pagrobusius pustrečio šimto audinių.

Praėjusį pirmadienį į policijos komisariatą kreipėsi brangiakailius žvėrelius auginantis tauragiškis, kuris savo fermoje Juodpetrių kaime po savaitgalio pasigedo 247 audinių.

Dėl įvykio policijoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jau kitą dieną pareigūnai sulaikė nusikalstamos veikos padarymu įtariamą vyriškį. Kauno rajono gyventojas 41 metų D.Č. vos prieš kelias dienas buvo sulaikytas dėl bandymo papirkti jį sustabdžiusius Tauragės patrulius. Pareigūnai, turėdami įtarimų, kad šis vyriškis gali būti susijęs ir su audinių vagyste, apklausė jį policijoje.

Pasak policijos pranešimo, nors sulaikytasis neprisipažino, jam buvo pareikšti įtarimai. Tąkart D.Č., paskyrus kardomąją priemonę, buvo paleistas.

Netrukus tyrimas įgavo didesnį pagreitį - Tauragės policijos kriminalistai jau trečiadienį į komisariatą pristatė net keturis su vagyste galimai susijusius Mažeikių rajono gyventojus. Du vyrai buvo sulaikyti namuose Mažeikiuose, du apsiperkantys degalinėje Plungėje. Policijoje jie buvo apklausti, visiems keturiems pareikšti įtarimai. Vyriškiai prisipažino įvykdę audinių vagystes.

Savaitės pabaigoje iš namų Kauno rajone į policijos komisariatą Tauragėje vėl buvo pristatytas D.Č., kuris, kaip ėmė aiškėti tyrimo metu, buvo viso nusikaltimo iniciatorius ir organizatorius. Šiam vyrui penktadienį teismas sugriežtino anksčiau paskirtą kardomąją priemonę ir leido suimti dviem mėnesiams.

Pareigūnams pavyko surasti ir visą jų brangiakailį grobį. Negyvos audinės buvo rastos užkastos po sniegu netoli įvykio vietos. Šalia žvėrelių pareigūnai rado ir jiems žudyti skirtą įrangą.

Tyrimas dėl didelės vertės turto vagystės policijoje tęsiamas.


Šiame straipsnyje: audinėskailiaivagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių