Sulaikyti devyni latviai be dokumentų

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai pasienyje su Latvija sulaikė devynis šios šalies piliečius, kurie Lietuvoje buvo be privalomų kelionės dokumentų.
Kelyje Daugpilis-Zarasai automobiliu „Toyota Celica" į Lietuvą atvykę 18-metis ir 47-erių metų latviai pasieniečiams negalėjo pateikti nei paso, nei asmens tapatybės kortelės.
Dokumentų neturėjo ir Mažeikių rajone keliu Buknaičiai-Ezerė automobiliu „Nissan Almera" važiavusi 42-ejų latvė bei jos tautiečiai - „Audi A4 Avant" vykęs 40-metis ir „Honda Accord" vairavęs 35-erių metų vyras.
Joniškio rajone be dokumentų buvo sulaikytas 57-erių „BMW 523" vairuotojas, o Skuodo rajone - 76-erių „Volvo S60" keleivis.
Keliu Daugpilis-Zarasai automobiliu „Mitsubishi Canter" važiavę 43-ejų ir 38-erių latviai taip pat į kelionę po Lietuvą išsiruošė be dokumentų.
Visus užsieniečius dėl pažeidimų pareigūnai įspėjo administracine tvarka.

Pasak Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio, latviai dokumentų neturėjo dėl nerūpestingumo.

„Nors Lietuva ir Latvija yra Šengeno erdvės narės, keliaujant į kaimyninę valstybę reikia turėti pasą arba tapatybės kortelę. Atitinkamai yra ir su kitomis valstybėmis", - teigė G.Mišutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių