Sulaikyta maisto papildų su leopardo kaulais siunta iš Kinijos

Muitinės pareigūnai sulaikė maisto papildų, kurių sudėtyje yra leopardų kaulų. Tai pirmas toks atvejis šiais metais, kai sulaikomi papildai, kurių gamybai panaudotos leopardų kūno dalys.

Vilniaus pašto pervežimo centre tikrindami siuntas pareigūnai atkreipė dėmesį į paketą iš Kinijos. Jame aptiko 20 plastikinių pakuočių, kuriose buvo 2000 tablečių „Jianbu Qiangshen wan“. Pasikonsultavus su Gamtos tyrimų centro Ekologijos instituto Entomologijos laboratorijos specialistais paaiškėjo, kad šiems maisto papildams gaminti buvo panaudoti į CITES I priedą įrašytų leopardų (Panthera pardus) kaulai. Kadangi leopardai yra saugomi ir įtraukti į itin griežtus reikalavimus turintį Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencijos (CITES) I priedą, sulaikytoms tabletėms įvežti į Lietuvą ar išvežti iš jos reikalingi leidimai.

Lietuvos muitinės interneto svetainėje galima susipažinti su CITES konvencijos nuostatomis bei 2002 m. Lietuvoje įsigaliojusiomis Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklėmis.

CITES konvenciją yra ratifikavusios daugiau kaip 170 valstybių. Konvencijos globojamų gyvūnų ir augalų sąraše įrašyta daugiau kaip 30 tūkst. pasaulyje nykstančių ir konvencijos saugomų rūšių.


Šiame straipsnyje: muitinėmaisto papildai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ežys

ežys portretas
papildai niekam nepadeda,o kad ten leopardų kaulai mažai tikėtina,į Lietuvą tinka ir šunų ir kačių kaulai,o su leopardo kauliukais tai greičiau nusiųs į pietų Azijos šalis

Kas tai

Kas tai portretas
Kinijija - kas tai?

blemba

blemba portretas
ko tie kinieciai tik neprigalvoja,visa europa jau paverte siukslynu!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių