Sulaikyta ketveriukė, organizavusi tarptautinį narkotikų tiekimą

Po pusės metų policijos vykdytos operacijos, ketvirtadienį pasitelkus Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojus, buvo sulaikyti keturi asmenys, organizavę tarptautinio masto narkotikų tiekimo tinklą.

Visa ketveriukė priskiriama Kauno ir Marijampolės apskrityse veikiančioms organizuotoms nusikalstamoms struktūroms.

Atliktų kratų bei kitų veiksmų metu, pas šiuos asmenis rasti dideli kiekiai narkotinių medžiagų bei didelės pinigų sumos, gautos iš nusikalstamos veiklos.

Penktadienį visus keturis vyrus teismas leido suimti 3 mėnesiams.

Prieš mėnesį Lietuvos pareigūnai, bendradarbiaudami su Estijos teisėsaugos pareigūnais, atliko tarptautinę operaciją, kurios metu Estijoje buvo sulaikyti du Lietuvos piliečiai, pas kuriuos buvo rastas didelis kiekis narkotinių medžiagų. Minėti asmenys taip pat priskiriami aukščiau minėtoms nusikalstamoms struktūroms.

Visi sulaikyti asmenys yra ankščiau teisti už įvairių nusikaltimų padarymą bei gana senai žinomi teisėsaugos pareigūnams. Manoma, kad sulaikomų asmenų bus daugiau.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d., už tokią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Tyrimą atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo pareigūnai, o kontroliuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.


Šiame straipsnyje: narkotikainarkotikų prekeiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių