Sulaikyta daugiau nei pusės milijono litų vertės narkotikų pirmtakų

Per specialią operaciją Telšiuose ir Kuršėnuose pasieniečiai sulaikė apie 100 litrų, įtariama, narkotikų pirmatakų (prekursorių). Iš šios medžiagos pagamintų kvaišalų vertė gali siekti apie 692 tūkst. litų. Sulaikyti ir penki su šiuo kroviniu, įtariama, susiję vyrai.

Sėkmingą operaciją surengti pasieniečiams padėjo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Šiaulių rajono policijos komisariato pareigūnai, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Trečiadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus Šiaulių poskyrio pareigūnai vienoje iš Kuršėnų gatvių sustabdė automobilį „Volkswagen Vento“. Jį vairavo 28-erių šiaulietis, kurį pareigūnai sulaikė.

Mašinos bagažinėje pasieniečių operatyvininkai rado tris plastmasines talpas po 20 litrų su, įtariama, pirmos kategorijos narkotinių ar psichotropinių medžiagų pirmtakais (prekursoriais).

Operacija po kelių valandų buvo pratęsta Telšiuose. Pasieniečiai vieno iš nuosavų namų kieme užklupo du telšiškius. 37-erių ir 39-erių vyrai į automobilį „Mazda 6“ kėlė dvi talpas. Jose buvo apie 40 litrų skysčio, įtariama, pirmos kategorijos prekursoriaus, skirto narkotinių ar psichotropinių medžiagų gamybai.

Dar po valandos operacija baigta autostradoje Klaipėda-Kaunas. Ties Kryžkalniu pasieniečiai sustabdė link Kauno važiavusį automobilį BMW 535. Juo vyko ir VSAT pareigūnų buvo sulaikyti 42-ejų telšiškis ir 37-erių vilnietis, įtariami susiję su minėtų narkotinių ar psichotropinių medžiagų pirmtakų gabenimo organizavimu.

Visus penkis sulaikytuosius VSAT operatyvininkai uždarė į areštinę.

Dėl neteisėto disponavimo pirmos kategorijos narkotinių ar psichotropinių medžiagų pirmtakais (prekursoriais) pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas nuo 6 iki 10 metų.

Iš pasieniečių sulaikytų 100 litrų, įtariama, pirmos kategorijos narkotinių ar psichotropinių medžiagų pirmtakų (prekursorių) galima pagaminti apie 100 kilogramų amfetamino.


Šiame straipsnyje: narkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

yydomu

yydomu portretas
o kas tie "prekursoriai buvo? juk ir vanduo naudojamas reakcijose.10 metu belaisves? tiek negauna zmogzudziai!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių