Sukčiauti motinystės išmokomis bandžiusioms moterims – baudos

Pralobti iš motinystės išmokų siekusioms jaunoms moterims pavyko išvengti įkalinimo. Teismas pripažino dalį teisiamųjų kaltomis, bet nutarė neatimti laisvės ir bausti tik baudomis, rašo „Lietuvos rytas“.

Šiaulių miesto teismas kaltomis pripažino Utenos gyventoją 27 metų Sandrą Navikienę, kaunietes 24 metų Justiną Vasiliauskienę ir 32 metų Silviją Rimkienę. Joms skirta 4550 litų bauda. Kaišiadorių rajone gyvenanti Ineta Ulozevičienė nubausta griežčiau – jai skirta 5850 litų bauda. Ši moteris nepripažino kaltės.

Iš nuteistųjų priteista ir „Sodrai” padaryta žala.

Keturios kaltinamosios išteisintos.

Visos teisiamosios oficialiai buvo įsidarbinusios bendrovėje „Šiaulių kurjeris”.

Ši įmonė į pareigūnų akiratį pateko, kai Lietuvoje imta sekti, ar pagimdžiusioms moterims teisėtai mokamos motinystės ir vaiko priežiūros išmokos.

„Sodros” specialistams į akis krito įmonėje „Šiaulių kurjeris” oficialiai mokėti atlyginimai vadybininkėms. Kai kurios darbuotojos paskutiniais nėštumo mėnesiais esą gaudavo net iki 23,5 tūkst. litų atlyginimą.

Duomenų iš „Sodros” gavę ir 2009 metų pradžioje tyrimą pradėję Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai netruko išaiškinti, jog aferą sumanė keturis kartus dėl sukčiavimo ir vagysčių teistas Arūnas Leonavičius.

Paskutiniais nėštumo mėnesiais prieš gimdymo atostogas didelį atlyginimą gaunančių vadybininkių Šiaulių įmonėje buvo įdarbintos net devynios. Išeinant gimdymo atostogų šioms moterims iš „Sodros” biudžeto išmokėtos keliasdešimties tūkstančių litų išmokos. Vėliau per vaiko priežiūros iki 2 metų atostogas joms kiekvieną mėnesį buvo mokama po 3–5 tūkst. litų.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad didžiąją dalį neteisėtai gautų išmokų pasisavindavo aferos sumanytojas A.Leonavičius. Jis savo pagalbininkėms išmokėdavo nuo kelių šimtų iki 1000 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių