Sukčiai iš mažamečio išviliojo turto už 7 tūkst. litų

Trečiadienį, apie 14.30 val. į namus Kaune, Lampėdžių g., paskambino nenustatytas asmuo. Telefonu atsiliepusį aštuonmetį sukčius įtikino, kad mama papuolė į bėdą – susižalojo lūpą. Kalbėjusysis liepė berniukui surinkti namuose esančius vertingus daiktus ir pinigus. 

Visa tai vaikas turėjo daryti nepadėjęs telefono ragelio. Kuomet paliepimas jau buvo padarytas, mažametis surinktą grobį išmetė pro langą ten stovėjusiam vyrui. 

Namo grįžusi apmulkinto berniuko mama pasigedo įvairių juvelyrinių dirbinių, trijų laikrodžių, 700 litų ir 1000 eurų. Nuostolius moteris įvertino 7 tūkst. Lt. 

Policija šį sukčiavimo atvejį vadina klasikiniu, kai sukčiai pasinaudoja mažamečio naivumu, liepia nepadėti ragelio, kad mulkinamasis negalėtų susisiekti su neva į bėdą pakliuvusiu artimuoju. 

Pareigūnai dar kartą ragina žmones būti atidžius – apie neva įvykusią nelaimę pasitiksinti. Tėvai turėtų išaiškinti vaikams bei vyresnio amžiaus žmonėms apie tokius sukčiavimo atvejus. Pareigūnai tėvams pataria nesakyti vaikams kur namuose laikomi pinigai ar kiti vertingi daiktai. 


Šiame straipsnyje: telefoniniai sukčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių