Sukčiai išvilioja pinigus pasinaudodami „Snoro“ nacionalizacija

Atsirado nusikaltėlių, kurie bandydami pasinaudoti banko „Snoras“ nacionalizacija bando išvilioti žmonių pinigus, penktadienį pranešė Vilniaus policija.

Pranešime spaudai policija aprašo įvykį, kai penktadienį apie vidurdienį skambučio sulaukė vyresnio amžiaus moteris. Jai mandagus vyriškis, prisistatęs „Snoro“ darbuotoju, nurodė grąžinti iš banko esą pernelyg anksti nuimtus pinigus.

„Apsimetęs banko atstovu, vyriškis iš karto ėmė priekaištauti, kad moteris yra jau atsiėmusi dalį “Snore„ laikyto indėlio, kad pinigai iš banko paimti neva “pernelyg„ anksti ir neteisėtai, todėl juos teks grąžinti pervedant į nurodytą sąskaitą ar atiduodant grynaisiais atvykusiam “banko atstovui", - rašoma policijos pranešime.

Pareigūnai perspėja, kad naudodamiesi proga, sukčiai stengiasi kuo daugiau sužinoti apie pašnekovų turtinę padėtį, išgauti kituose bankuose turimų sąskaitų numerius, internetinės bankininkystės prisijungimo duomenis.

„Nors iki šiol nusikaltėliams dar nėra pavykę nei karto įgyvendinti savo kėslų, nusikaltėliai išmaniai naudojasi psichologinio poveikio priemonėmis, todėl Vilniaus apskrities policija prašo gyventojų būti budriais, apdairiais ir netikėti, kad bankiniai klausimai yra lengvai išsprendžiami telefonu“, - pažymi sostinės policija.

Lietuvos Vyriausybė trečiadienį nutarė banko akcijas perimti visuomenės poreikiams. Seimas ketvirtadienį priėmė įstatymo pataisas, kurios leistų banką išskaidyti.
„Snoras“ nacionalizuotas po Lietuvos banko perspėjimo, kad „ Snoro“ turtas gali būti mažesnis nei jo įsipareigojimai ir bankui gali grėsti nemokumas.

Iš centrinio banko gavusi informacijos apie galimus pažeidimus, prokuratūra pranešė tirianti galimą turto iššvaistymą, pinigų plovimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą, dokumentų klastojimą ir piktnaudžiavimą.
Prieštaringos reputacijos Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas valdė 68 proc. „Snoro“ akcijų, 25 proc. priklausė Lietuvos verslininkui Raimondui Baranauskui.


Šiame straipsnyje: Snorassukčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
_Kodėl stvėrė tik dabar? Vis dėlto, šiai dienai žiniasklaidoje paskelbta ar jai nutekinta informacija leidžia manyti, kad „Snoras“ buvo įsivėlęs į didelio masto tarptautinį pinigų plovimą. Tikrai buvo ne karčema, o bankas prie pinigų kryžkelės, kurioje pynėsi kelių valstybių ir kelių oligarchų interesai. Kol mūsų valdžia derina savo versijas ir šlifuoja kaltinimus „Snorui“, jos galima paklausti: kodėl imta veikti tiktai dabar, nors esama ženklų, kad veikimui ruoštasi senokai. Ir kodėl viskas įvykdyta pagal pačias blogiausias šios vyriausybės viešųjų ryšių tradicijas [1]?_ Pradėta veikti dabar, nes artėja Seimo rinkimai. Šiems valdantiesiems reikia ryškesnės kietų kovotojų su rusais etiketės. Davatkos pensininkės imlios tokiam melui. Vėl balsuos už gelbėtojus nuo rusų. O Lietuvos ūkis niekur nedings ir viską iškentės. Dirbantieji juk patys kalti, kad neina balsuoti. 1. Šalia kelio ne karčema, o bankas. 2011 11 18 / 12:37 /.Arūnas Brazauskas. Lietuvos radijas ir televizija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių