Sukčiai dangstosi „Sodros“ vardu

Sukčiai ne tik pelnosi iš melagingų skambučių telefonu, bet patiklius žmones apgaudinėja ir jų namuose. Pastaruoju metu kaip priedanga naudojamasi ir tariamais "Sodros" darbuotojais.

Žmonės nuolat perspėjami apie šį sparčiai plintantį sukčiavimo būdą, spaudoje netrūksta pamokančių istorijų, kad reikia būti atidiems ir neskubėti atverti piniginės netikėtai į duris pasibeldusiems tariamiems "Sodros" darbuotojams. Tačiau policijoje tokių pranešimų skaičius nemažėja, vadinasi, sukčiai vis dėlto dažnai pasiekia savo.

Dar kartą norime atkreipti gyventojų dėmesį, kad "Sodros" darbuotojai gyventojų namuose jokių piniginių reikalų netvarko. Jei asmuo pageidauja gauti pensiją į namus, norint sutvarkyti šią procedūrą reikės atvykti į "Sodros" skyrių, o ne kviesti "Sodros" darbuotoją į namus.

"Sodros" darbuotojas gyventojų namuose gali apsilankyti tik norėdamas suteikti informacijos apie duomenų kaupimą, tačiau jokiu būdu neatneš netikėtai padidėjusios pensijos ar paskaičiuotos naujos pašalpos.  "Sodros" darbuotojai ir gyventojai bendrauja raštu. Jei reikalinga kokia nors informacija apie žmogų arba norima jam ką nors pranešti, gyventojas informuojamas raštu, pavyzdžiui, laišku prašoma pateikti kokių nors dokumentų, atvykti į teritorinį skyrių ir t. t.

Siekdami išvengti apgavysčių, pasirodžius oficialiu asmeniu pristačiusiam svečiui, nepamirškite jo paprašyti parodyti tai patvirtinantį darbo pažymėjimą.

Policijos pareigūnai pripažįsta ne visada galintys apsaugoti žmones nuo sukčių. Dažnai apie tokius atvejus jie sužino tada, kai nusikaltimas jau padarytas. Teisėsaugos institucijos negali užbėgti už akių kiekvienam nusikaltėliui, todėl svarbu, kad žmonės nebūtų tokie patiklūs. Tik gyventojų pastabumas ir budrumas gali juos apsaugoti nuo apgavysčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių