Sukčiai apsimeta VMI darbuotojais

Šiaulių apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai (toliau – Šiaulių AVMI) mokesčių mokėtojai pranešė sulaukę skambučių iš asmenų, kurie prisistato Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovais. Apsišaukėliai teiraujasi apie grynuosius pinigus ir pasisiūlo atvykti į namus padėti deklaruoti turimas santaupas.

Šiaulių AVMI pasiekė informacija, kad pastarosiomis dienomis vėl bandoma mulkinti gyventojus ir iš jų išgauti asmeninę, konfidencialią informaciją, prisidengiant VMI atstovų vardu.

Į Šiaulių AVMI Kelmės poskyrį atvykusi mokesčių mokėtoja, nuolat perkanti verslo liudijimą, pranešė, kad jai apie septintą valandą vakaro skambino vyriškis. Jis nurodė, kad jos pajamos yra nedeklaruotos ir gryni pinigai laikomi namuose, nepamiršdamas pasiteirauti, kokia suma yra saugoma namuose. Apsimetėlis sužinojo, kad pinigai yra saugomi banke.

Deja, kita apskrities gyventoja, paklausta, kodėl nedeklaravo pensijos už pusmetį, ar gyvena viena ir kokios piniginės lėšos bei kur laikomos namuose, viską išpasakojo telefoniniam sukčiui.

Kitas mokesčių mokėtojas informavo, kad po darbo valandų jo žmona sulaukė analogiško skambučio apie nedeklaruojamas pajamas. Skambinusysis siūlė deklaravimo paslaugą atlikti namuose, į ką moteris atsakė: visus reikalus susitvarkysianti pati nuvykusi į mokesčių inspekciją.

Dar kartą gyventojams primename, kad Valstybinė mokesčių inspekcija telefonu nerenka informacijos apie gyventojų pajamas, nesiūlo jokių paslaugų atlikimo namuose.

Atpažinti sukčių padės gyventojų atkreiptas dėmesys ir į tai, kokiu metu yra skambinama, kaip prisistatoma, ko teiraujamasi. Tuomet būtina nedelsiant apie panašius, įtartinus skambučius ar SMS žinutes informuoti VMI Mokesčių informacijos centrą telefonu 1882 arba teisėsaugos institucijas.

Šiaulių AVMI gauta informacija apie minėtus atvejus perduota tirti teisėsaugos institucijoms.


Šiame straipsnyje: telefoniniai sukčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių