Suimti patruliams pasipriešinę įtariamieji automobilių vagystėmis

Ketvirtadienio pavakare Vilniaus miesto 3 apylinkės teisme suimti du trečiadienio naktį sulaikyti panevėžiečiai, bandę sostinėje pavogti automobilį ir sulaikomi įžūliai pasipriešinę patruliams.

32-ejų metų Andriui Kosovui ir jo 29-erių metų broliui Artūrui pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo pavogti automobilį ir pasipriešinimo policijos pareigūnams. Prokuratūra teismo prašė įtariamuosius suimti dviem mėnesiams. Teismas prašymą patenkino.

Pareigūnai įtaria, kad trečiadienio naktį sostinės patruliams įkliuvo automobilių vagystėmis užsiimančio nusikalstamo susivienijimo nariai. Gali būti, kad dėl to įtariamieji į teismo salę atvesti tarnybiniais teismo koridoriais, slepiant juos nuo žurnalistų. Taip pat tikėtina, kad nuo žurnalistų įtariamieji buvo slepiami vien todėl, kad vienas jų yra smarkiai sumuštas per sulaikymą.

Trečiadienį apie pusę dviejų nakties buvo gautas pranešimas, kad prie S. Nėries gatvės  105 namo du asmenys pasišviesdami žiebtuvėliais apžiūrinėja automobilius ir bando į juos patekti.

Atskubėję patruliai pastebėjo du tamsiais drabužiais apsirengusius vaikinus. Pamatę pareigūnus, jie bandė sprukti iš įvykio vietos.

Sulaikomi įtariamieji pasipriešino policijos pareigūnams. Vienas jų jau uždėjus antrankius sugebėjo pernerti rankas į priekį ir paspruko. Bėglys įsėdo į automobilį „Audi S6“, kuriuo buvo atvykęs, ir įjungė variklį.

Pareigūnas apšaudė automobilį. Tačiau tai nesustabdė įtariamojo – jį pavyko sulaikyti tik tuomet, kai automobilis užstrigo molingoje žemėje – pribėgęs policininkas ištraukė degimo raktelį, o bėglį sutramdė elektrošoku.

Paaiškėjo, kad ant įtariamųjų automobilio uždėtas vogtas valstybinis numeris. Apžiūrėję sulaikytųjų automobilį, pareigūnai rado įvairių įrankių priemonių, skirtų automobiliams grobti: skenerių, radijo stočių, kaukių, revolverį.

Rastas „Audi“ markės automobilis, į kurį bandyta įsilaužti.


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių