Sudegusioje sodyboje rastas vyriškio kūnas be galvos

Vilniaus pašonėje antradienį paryčiais sudegė sodyba. Ryte ugniagesiai aptiko, spėjama, šeimininko kūną. Smarkiai apdegęs kūnas buvo be galvos. Sodyboje dirba smurtinių nusikaltimų tyrimo pareigūnai. Spėjama, kad žmogui buvo nukirsta galva, o sodyba slepiant sunkų nusikaltimą padegta.

Nuošalus pastatas Minsko plente užsidegė antradienį apie ketvirtą valandą. Į nelaimės vietą pirmieji atskubėjo ugniagesiai iš šalia esančios Nemėžio gyvenvietės. Vienam jų automobiliui pavyko privažiuoti prie pat nuošalios sodybos, o kitas užstrigo suartame lauke.

Namas degė atvira liepsna, todėl buvo pasiųsti gelbėtojai iš Naujosios Vilnios komandos. Šie paprašė dar pajėgų: buvo atsiųsti keli gaisriniai automobiliai iš kitų miesto komandų. Ugniagesiai nesiryžo per klampius laukus važiuoti degančio namo link: nuo už kelių šimtų metrų sustojusių gaisrinių automobilių buvo nutiestos magistralinės vandens žarnos.

Namas jau buvo sudegęs beveik iki pamatų. Ugnį greit pavyko sutramdyti. Į gaisro židinį puolė gelbėtojai.

Naktį Vilniaus apylinkėse siautėjo žolės gaisrai, tačiau aplink šią sodybą žolė buvo išdeginta dar prieš savaitę. Elektra sodyboje atjungta, todėl ugniagesiai įtarė, kad sodyba užsidegė nuo tyčinės ar netyčinės žmonių veiklos ir, kad žmonių tikriausiai buvo name.

Tik apie pusę aštuonių ryto buvo rastas smarkiai apdegęs kūnas. Jis buvo be galvos. Kriminalistai rado, kaip manoma, nužudyto šeimininko seserį. Kitur gyvenanti moteris apklausta, tačiau nieko vertingo, pirminiais duomenimis ji nepapasakojo. Moterį ištiko šokas, kai ji sužinojo, kad jos broliui kažkas tikriausiai nukirto galvą.

Artimiausi namai nuo sudegusios sodybos stovi per puskilometrį. Jų gyventojai, pamatę gaisro pašvaistę ir iškvietė ugniagesius.

Gaisravietėje dirba smurtinių nusikaltimų tyrimo pareigūnai ir kriminalistinių tyrimų ekspertai. Tikimasi, kad į daugelį jiems rūpimų klausimų atsakys teismo medicinos ekspertai.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių