Sučiupti bankomatus „švarinę" rumunai

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra pranešė, kad sulaikė du rumunus, kurie  naktimis iš bankomatų neteisėtai grynino pinigus.

Pirmojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokurorė Jolita Kančauskienė surašė kaltinamąjį aktą dviems 21-erių ir 28-erių metų Rumunijos piliečiams ir išsiuntė baudžiamąją bylą Vilniaus miesto antrajam apylinkės teismui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis nustatyta, kad šių metų  birželio mėnesio antroje pusėje, atvykę iš Londono du Rumunijos piliečiai iš kelių bankų bankomatų, panaudodami netikras elektronines korteles, išsigrynindavo pinigus.

Lietuvos bankai per kelias dienas patyrė beveik 10 tūkst. litų nuostolį. Abu vaikinai buvo sulaikyti nusikaltimų vietose ir šiuo metu teismo sprendimu yra suimti.

Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams atlikus kratas pas sulaikytuosius buvo rasta daugiau kaip 60 netikrų mokėjimo kortelių.

Pasak prokurorės J. Kančiauskienės, tokius intelektinius nusikaltimus yra sunku atskleisti, bet bankų darbuotojų ir policijos pareigūnų dėka šis nusikaltimas buvo labai greitai išaiškintas.

Rumunams gresia baudžiamoji atsakomybė. Įstatymas numato už tokius nusikaltimus laisvės atėmimą iki šešerių metų, taip pat jiems teks atlyginti padarytus bankams nuostolius.


Šiame straipsnyje: bankomatasrumunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių