Su kuo gyvens D.Kedžio dukra bus sprendžiama po dviejų savaičių

Kėdainių rajono apylinkės teismas po dviejų savaičių vėl bandys atversti bylą, nulemsiančią Drąsiaus Kedžio dukters gyvenamąją vietą. Mergaitės globėja Neringa Venckienė prašys teismo bylos nagrinėjimą atidėti.

Pirmadienį D.Kedžio dukters globėja sulaukė Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininko Vitalijaus Kondratjevo skambučio. Bylą dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo nagrinėjantis teisėjas, N.Venckienei skambino suderinti bylos nagrinėjimo datą.

Buvo sutarta, kad kitas teismo posėdis įvyks po dviejų savaičių, gruodžio 20-ąją, 13 val. „Teisėjas labai norėjo, kad byla būtų nagrinėjama iš ryto, tačiau aš negaliu, nes pati turiu posėdžių. Pasakiau, kad į teismą galėsiu atvykti tik ne anksčiau 13 val., taip ir buvo sutarta“, - portalui 1diena.lt sakė D.Kedžio dukters globėja.

Nors posėdžio data ir paskirta, bylos nagrinėjimas gali ir neprasidėti, mat N.Venckienė teismo dar kartą prašys atidėi šios civilinės bylos nagrinėjimą iki nebus aiškūs rezultatai kitose, pedofilijos, kurioje įtarimai pareikši vieninteliam jau mirusiam Andriui Ūsui, ir Panevėžio miesto apylinkės teisme sustabdytoje byloje, kurioje D.Kedžio tėvai Laimutė ir Vytautas Andrius Kedžiai prašo apriboti buvusiai D.Kedžio sugyventinei Laimutei Stankūnaitei teises į dukrą.

Panašų prašymą N.Venckienė jau kartą buvo pateikusi teismui, tačiau jis buvo atmestas. „Tada aukštesnysis teismas dar nebuvo pasisakęs, kad šios trys bylos yra susijusios, dabar toks pasisakymas yra, todėl, manau, kad aukštesniojo teismo sprendimas turi galioti ir V.Kondratjevui“, - kalbėjo N.Venckienė.

Kalbėdama apie aukštesnės instancijos teismą, N.Venckienė omenyje turėjo Panevėžio apygardos teismo sprendimą, kuris atmetė L.Stankūnaitės skundą dėl sustabdyto teismo iki nebus galutinės nutarties pedofilijos byloje ir pripažino, kad Kedžių skundų nagrinėjimą sustabdęs Panevėžio miesto apylinkės teismas pasielgė teisingai, nes visos bylos tarpusavyje yra susijusios.

„Tik šeštadienį gavau Panevėžio apygardos teismo nutartį, dabar rašysiu Kėdainių rajono teismui, kad stabdytų bylos nagrinėjimą. Neįmanoma išnagrinėti bylos su kuo turi gyventi mergaitė, kol nėra išnagrinėta byla dėl jos teisių į vaiką apribojimo. Kaip vienas teismas gali paskirti su kuo turi gyventi mergaitė, jei kitas teismas gali nuspręsti, kad L.Stankūnaitė yra bloga motina ir gali apriboti jai teises į dukrą“, - teigia N.Venckienė.

D.Kedžio sesuo sako yra įsitikinusi, kad yra surinkta pakankamai duomenų, kad L.Stankūnaitei ne tik būtų apribotos teisės į mergaitę, bet ir būtų pareikšti įtarimai padėjus pedofilams. „Įtarimų prokurorų dėka jai jau pareikšti neįmanoma, bet faktų, įrodančių, kad ji bloga motina yra daugiau nei reikėtų“,- įsitikinusi N.Venckienė.

Nuo gegužės vidurio prie Venckų ir Kedžių namų budintys žmonės nesiruošia D.Kedžio dukters atiduoti L.Stankūnaitei net jei teismo sprendimas būtų palankus jai. Nors iki Kėdainių rajono apylinkės teismo dar liko dvi savaitės, pirmadienį internete jau pasklido raginimai visus neabejingus mergaitės likimui gruodžio 20 d. vėl rinktis Klonio gatvėje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių