Studentės automobilį pasieniečiai sulaikė po gaudynių ir šūvių

Vilniaus rajone kontrabandinių cigarečių krovinį aptikę pasieniečiai turėjo persekioti bei šūviais stabdyti nuo jų sprukusį automobilį. Po gaudynių jį sulaikius, paaiškėjo, kad prie mašinos vairo sėdėjo teisę ir muitinės veiklą studijuojanti studentė.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės operatyvininkai ir jiems talkinę Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Vilniaus rajono Kalviškių kaime sulaikė automobilį „Opel Vectra“ ir du jame sėdėjusius vyrus. Tai buvo 34 ir 52 metų Vilniaus miesto bei rajono gyventojai.

Automobilio salone pasieniečiai aptiko 6 tūkst. 500 pakelių cigarečių „Fest“, „Premier“ ir „Minsk“. Visos rūkalų pakuotės buvo pažymėtos baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Šio sulaikymo metu prie „Opel Vectra“ stovėjęs automobilis „Volkswagen Golf“ staigiai pajudėjo iš vietos ir didindamas greitį vos nepartrenkė jį stabdžiusio pareigūno.

Stabdydamas tolstančią mašiną sulaikymo operacijoje dalyvavęs pasienietis iš tarnybinio pistoleto iššovė du įspėjamuosius šūvius į viršų. Pasieniečiai nusivijo bėglį.

Pasieniečių persekiojamas „Volkswagen Golf“ išvažiavo į kelią Vilnius – Lyda ir nurūko Šalčininkų link. Gaudynių metu pareigūnai darsyk panaudojo tarnybinį ginklą – iššauti įspėjamieji šūviai į orą bei į pavojingai manevruojančio ir dideliu greičiu lekiančio automobilio ratus.

Apie „Volkswagen Golf“  pasieniečiai pranešė policijos pareigūnams, kurių ekipažas šią mašiną stabdė ties Vilniaus rajono Marijampolio kaimu. Tačiau automobilis nestojo ir policininkams. Persekiojimo metu VSAT pareigūnams teko vėl panaudoti ginklą – šauta į transporto priemonės ratus. Pagaliau pasieniečiams „golfą“ peršautomis padangomis pavyko užblokuoti kelio Vilnius – Lyda 19-ajame kilometre. Iš viso gaudynės tęsėsi apie 10 km.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavo mergina. Jį pareigūnai sulaikė iš karto, o šalia sėdėjęs keleivis iššoko iš automobilio ir mėgino sprukti. Bėglį pasieniečiai sulaikė panaudoję fizinę jėgą bei surakinę jį antrankiais.

Sulaikytieji – 20-metė ir 45 metų vyras – yra Vilniaus gyventojai.

Išsiaiškinta, kad mašiną vairavusi ir nuo pasieniečių įnirtingai bandžiusi pasprukti sostinės gyventoja studijuoja Mykolo Romerio universitete. Ji čia mokosi pagal teisės bei muitinės veiklos programą.

Tęsdami tyrimą tą pačią dieną VSAT operatyvininkai atliko kratas Vilniuje. Jų metu pasieniečiai rado dar 7 tūkst. 218 pakelių cigarečių „Fest“, „Premier“ ir „Minsk“ su baltarusiškomis banderolėmis, taip pat pinigų įvairia valiuta – litais, JAV doleriais, Baltarusijos rubliais. Manoma, kad šie pinigai ar jų dalis yra gauti iš nusikalstamos veiklos.

Rūkalai ir abu automobiliai saugomi Vilniaus rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Nemalonumai gresia ir nuo pasieniečių automobiliu sprukusiai studentei. Už nepaklusimą sustabdyti transporto priemonę jai gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. Lt bei netekti vairuotojo pažymėjimo nuo 3 iki 5 metų.

Visus keturis sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę.


Šiame straipsnyje: kontrabandarūkalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kursinis ar praktika

Kursinis ar praktika portretas
Darė kursinį ar praktiką ėjo?

.

. portretas
Na kad tie žurnalistai ir nesupranta nieko. Profesorius uždavė parašyti kursinį darbą, susijusį su muitinės procedūrų veiklomis. Na panelė norėjo tik patikrinti viską praktiškai, bet va, pasieniečiai nevietoje įsimaišė... Nebus įskaitos...

Berzas

Berzas portretas
Mergai studijos baigesi jau :) nebutu begus,gal nebutu uzmate.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių