STT pateikė įtarimus Radviliškio rajono teisėjui V.Butvilui

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai pirmadienį Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėjui Vytautui Butvilui pateikė įtarimus galimo piktnaudžiavimo.

Pasak STT pranešimo, įtariama, kad teisėjas, siekdamas asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi. Nustatyta, kad V.Butvilas prašė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario paveikti Šeduvos miesto seniūną, kad pažeidžiant teisės aktų reikalavimus būtų įrengtas įvažiavimas į namo, kuriame gyvena teisėjas, kiemą.

Pasak STT, siekdamas, kad prašomi veiksmai būtų atlikti, teisėjas V.Butvilas priėmė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario interesams palankų neteisėtą sprendimą civilinėje byloje.

Įtariamajam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Rugpjūčio 3 dieną prezidentė Dalia Grybauskaitė leido patraukti teisėją baudžiamojon atsakomybėn. Tai šalies vadovė padarė atsižvelgdama į generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą ir vadovaudamasi Konstitucija bei Teismų įstatymu.

Pagal Konstituciją, teisėjas gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ar kitaip suvaržyta jo laisvė tik gavus Seimo, o tarp Seimo sesijų – prezidento sutikimą.

Leisdama patraukti teisėją baudžiamojon atsakomybėn, šalies vadovė pabrėžė, kad bet kokie įtarimai teisėjui kompromituoja visą šalies teismų sistemą, pakerta visuomenės pasitikėjimą teismais, todėl turi būti išsiaiškinta kaip galima greičiau.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
is tiesos isejo is krasto pradejo krist nenugalimieji tai jau kazka sako pokytis atsiranda

dabar arba po minutės

dabar arba po minutės portretas
Nei korumpuota,nei kyšininkai teisėsauga ir toks ,,garbingas teisingumas tai kaip čia dabar įvyko gal jau gavelienė nesutvarkė reikalų?tai kiek dabar tam reikia iškelti bylų,gal 10?

nusivadovavo

nusivadovavo portretas
Praktiškai visi Radviliškio valdininkai jau tapo nusikaltėliais.Taigi ten vadovavo konservatorius ir kiti labai dešnieji.Tai kur tas jūsų skaidrumas,šventumas ir kiti bruožai,kuriais jūs giretės?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių