STT: M. Balčiūnas įtariamas dėl milijono litų užvaldymo

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas įtariamas ne tik kaip kyšį gavęs televizorių „Sony“, bet ir kartu su bendrininkais pagal suklastotus dokumentus užvaldęs Panevėžio savivaldybei priklausančius milijoną litų.

DELFI šaltiniai atskleidė, kad būtent tokius įtarimus M. Balčiūnui yra pareiškę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos ir prokuratūros pareigūnai.

Ikiteisminį tyrimą dėl savivaldybės lėšų užvaldymo rekonstruojant bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“ atliekantys pareigūnai išsiaiškino, kad M. Balčiūnui kyšį – televizorių – dar 2011-ųjų liepos 15-ąją Vilniuje įteikė šiuo metu suimta viešbučio direktorė Dalia Kuklierienė. Jai be kitų įtarimų yra pateikti įtarimai dėl valstybės tarnautojui prilyginamo M. Balčiūno papirkimo.

„Niekada neįsivaizdavau, kad visiškai lygioje vietoje giedrą dieną gali įvykti toks sukrėtimas. Išgyvenu labiau ne dėl savęs. Esu garantuotas tuo, ką dariau. Esu visiškai ramus. Gerokai didesnis rūpestis yra mano artimiausi žmonės. Jų išgyvenimai man kelia nerimą. Šie įvykiai pakeitė ne tik mano, bet ir artimųjų gyvenimą“, – prieš keletą dienų „Kauno dienai“ sakė M. Balčiūnas.

„Per pastaruosius 7–8 metus krizių, išgyvenimų dėl darbo yra buvę. Tik ne tokio masto, ne tokioje plotmėje. Tokiame kontekste – nusikalstamame, baudžiamajame – niekada nesu buvęs. Bendrauju su advokatais, tardytojais, STT. Tai tokia patirtis, kurios nelinkėčiau niekam, bet tikiu, kad ji sustiprins mane dar labiau.

Kartais taip apmaudu, nes nematau, dėl ko tai įvyko. Kokios priežastys privedė prie tokios situacijos. Kaskart analizuoju. Ar ką nors daryčiau kitaip? Ne, nieko. Absoliučiai nieko. Dėl tos veiklos, kuri vadinama nusikalstama, aš nesijaučiu kaltas. Tie procesai buvo patvirtinti ne mano vadybininko žiniomis, o teisininkų", – dėstė vienas LKF vadovų.

„Aš nežinau, kodėl ir kaip pradedamas toks tyrimas. Gal užkliuvo kontrakto sumos dydis. Nors visos savivaldybės skyrė federacijai lėšų. Panevėžio savivaldybė buvo toli gražu ne pati didžiausia mokėtoja. Vilniaus, Klaipėdos skyrė daug daugiau. Aš bendravau su oficialiai žmonėmis. Aš ir vėl su jais turėčiau bendrauti, jei vyktų panašūs projektai. Aš juk nevaikščiojau po kabinetus draugų ieškoti. Nors man dabar visko pasakoja“, – tikino jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kliude

kliude portretas
Ilgai planuotas Garasto-Balciuno nuvertimas vykdomas jau gal 4 metai.Garastas jau pensijoje,o Balciuna si karta del kysio gavimo - televizorius,kas tolygu bulviu maisui, pagaliau gal pavyks nuverst,o gal net ir pasodint.Kzkam labai ilgai kliude tie du zmones ir pagaliau bus susidorota

..milijonas..

..milijonas.. portretas
.visa šio funkcionieraus bėda, kad pamiršo žulikų taisyklės, o jos labai paprastos:...jei imi limoną, ....tai ir dalytis reikėjo...šiandien eitum švilpaudamas.

LT

LT portretas
Gal ir daugiau negu milijona, iš kur tokios masinos tokie namai tikrai vagys...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių