STT kruviną išpuolį įvykdęs vyras sulaikytas trims mėnesiams

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) būstinėje Vilniuje antradienį tris pareigūnus sužalojęs vyras suimtas trims mėnesiams.

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį visiškai patenkino prokurorų prašymą skirti griežčiausią kardomąją priemonę sunkiu pareigūnų sveikatos sutrikdymu įtariamam Nikolajui T.

Policijos departamento duomenimis, antradienio rytą 1987 metais gimęs N.T. užėjo į STT būstinę Vilniuje ir prie įėjimo vartų peiliu sužalojo patalpas saugantį darbuotoją A.K., gimusį 1991 metais, bei STT pareigūnus V.K., gimusį 1985 metais, ir V.G., gimusį 1956 metais.

Apsaugininkas dėl durtinės žaizdos šlaunyje buvo išvežtas į ligoninę ir ten operuotas. Kiti du pareigūnai po medikų apžiūros gydomi ambulatoriškai.

N.T. dėl psichinio sutrikimo paguldytas į psichiatrijos ligoninę.

Po užpuolimo įtariamasis vedamas į policijos automobilį rėkė „Ne, heroino mafijai Vilniuje!“. Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas žurnalistams minėjo, kad šis asmuo jiems žinomas kaip nestabilios psichikos. Jis užeidavo į teisėsaugos institucijas ir reikšdavo nesuprantamus, nerišlius reikalavimus.

STT direktoriaus Sauliaus Urbanavičiaus teigimu, incidentas jo vadovaujamoje įstaigoje nėra susijęs su tarnybos veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių