Striptizo klube - klestinti prostitucija, slaptos filmavimo kameros

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl organizavimo, vadovavimo bei pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos.

Įtariama, kad sąvadavimo ir prostitucijos „verslas" buvo organizuotas ir vykdomas viename uostamiesčio naktiniame striptizo klube ir prekybos centre veikusioje erotinių prekių parduotuvėje.

Tai jau trečias teismui perduotas nagrinėti didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl šio striptizo klubo ir jo vadovo veiklos.

Pernai ir 2011 metais buvo baigti du ikiteisminiai tyrimai dėl striptizo klubo ir erotinių prekių parduotuvių administracijos darbuotojų ir su jais susijusių asmenų veiklos.

Tąkart policijos pareigūnai nustatė, kad klubo vadovas bei kiti asmenys organizavo ir vadovavo prostitucijai, pelnėsi iš masažą „iki laimingos pabaigos" atlikusių prostitučių.

Kito ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad klubo vadovas klastojo buhalterinės apskaitos dokumentus, neįtraukdamas į ją iš šokėjų ir masažisčių gautų pajamų bei tokiu būdu įgijo virš 2 mln Lt vertės turto.

Abi bylos šiuo metu nagrinėjamos teisme.

Trečiojo tyrimo metu teisėsaugininkai nustatė, kad 2010 m. gegužės-gruodžio mėn. naktiniame klube taip pat buvo pelnomasi iš prostitucijos, nors bendrovė pakeitė savo pavadinimą ir į darbą buvo priimti nauji darbuotojai.

Klaipėdos apskrities VPK ONTB užbaigto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta 13 įtariamųjų. Tarp jų - ne tik klubo ir parduotuvės vadovai, bet ir administratorės bei pardavėjos-konsultantės.

Jie įtariami pelnymusi iš kitų asmenų prostitucijos ir prostitucijos organizavimu, taip pat neteisėtu informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimu bei neteisėtu disponavimu asmens dokumentu. Iš viso įtariamiesiems inkriminuojama 13 nuskalstamų veikų.

Įtariama, kad 2010 m. gegužės-gruodžio mėn. striptizo klubo ir erotinių prekių parduotuvės vadovai organizavo, vadovavo bei pelnėsi iš mažiausiai 12 prostitučių bei tokiu būdu gavo virš 200 000 Lt pajamų.

Maskuojant šią veiklą, prostitutės turėjo įsigyti individualios veiklos pažymas fizinės gerovės užtikrinimo veiklai vykdyti bei sudaryti patalpų subnuomos sutartis.

Taip pat įtariama, kad administracijos darbuotojai nuolat reikalavo reklamuoti erotinio masažo „iki laimingos pabaigos„ paslaugas, ieškojo naujų darbuotojų, kontroliavo „masažuotojų“ veiklą, rengė jų apmokymus, susirinkimus ir t. t.

Vykdydamos administracijos nurodymus, klubo ir parduotuvių administratorės ir pardavėjos-konsultantės reklamavo erotinį masažą, nurodydavo erotinio masažo kainas, tarpininkavo tarp klientų ir lytines paslaugas teikiančių merginų, paimdavo iš klientų pinigus, apskaičiuodavo ir išmokėdavo uždarbį prostitutėms.

Be to, įtariama, kad klubo „masažo" ir persirengimo kambariuose buvo įrengti judesio davikliai su viduje įmontuotomis filmavimo kameromis, kuriomis buvo daromi slapti vaizdo įrašai.

Šiuos vaizdo įrašus kaupė bei saugojo klubo direktorius ir jo pavaduotoja.

Byloje viena iš „masažisčių" klubo vadovams pareiškė 10 000 Lt civilinį ieškinį neturtinei žalai atlyginti dėl neteisėto informacijos apie jos privatų gyvenimą rinkimo.

LR BK 307 str. 1 d. už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 4 metų.

LR BK 307 str. 2 d. už organizavimą ir vadovavimą prostitucijai numato laisvės atėmimą iki 6 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Iteisinti jau seniai reikia prostitucija, juk pas mus jurine valstybe, atplaukia jureiviai net po puse metu nebuve namuose, ar kokie nevede, o gamta saukia, ir i biudzeta pinigu nukristu, o dabar vien nelegalios narkomanes darbuojasi ir hepatita platina. Pas mus tiksliai debilu respublika ir sedi seime kokie pensininkai kuriem seniai tai neaktualu, ar kokie homikai, kuriu teises didesnes nei normalios pakraipos zmoniu.

ONA

ONA portretas
Baikit galų gale vaidinti tuos Marijos žemės nekaltuosius ir įteisinkit prostituciją Pusę ES APRŪPINAM kurvom , patys išdarinėjam tai ko net baisiausi monstrai nesugalvos ir vis patys moraliausi , baltom suknėm prie šliūbo einam Reiškia STOGAI IŠpolicijos ir merijos gerus navarus gauna už žaidimą slėpynėmis

Liutauras

Liutauras portretas
Mano nuomone, cia esme ne tame, ar moralu tai ar ne. Tiesiog uz to verslo matomai stovi galingi dedes, kurie sedi politikoje ar dar auksciau, ir semiasi is to pinigus, nemokedami mokesciu. Kam jiem reikia, kad tai butu legalu!? Tampo visas "virvutes" - istatymai jiems palankus, jeigu atsiranda konkurentu, susidoroja va taip va kaip ir sitoje byloje, ir viskas. Tiek tos teisybes Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių