Iš sraigtasparnio miške aptiktas įtartinas automobilis

Pirmadienio popietę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinės pasieniečiai sraigtasparniu „Eurocopter“ kontroliavo tranzitinio traukinio Sankt Peterburgas – Kaliningradas judėjimą per Lietuvą.

Tokie tranzitinių traukinių stebėjimas iš oro nėra nuolatinis ir vyksta pasirinktinai, siekiant kontroliuoti, ar tranzitiniai Rusijos traukiniai neteisėtai nesustoja Lietuvos teritorijoje, ar iš jų nelegaliai neišlipa asmenys ir ar nėra išmetami kroviniai.

Vakar sraigtasparniu lydėdami traukinį ir skrisdami pro Vievio apylinkes Elektrėnų savivaldybėje pasieniečiai miške pastebėjo automobilį. Jis buvo paverstas ant šono, nuniokotas, tačiau su valstybiniais numeriais.

Ši iš pažiūros nelengvai išvažiuojama vieta miško gilumoje yra už kelių šimtų metrų nuo geležinkelio linijos, arčiausiai nuo jos esantis kaimas – Kazimieriškės.

Apie neįprastą radinį sraigtasparniu skridę pasieniečiai informaciją iškart perdavė Elektrėnų policijai. Vėliau jos atstovai VSAT pareigūnus informavo nurodytoje miško vietoje radę automobilį „Opel Astra“. Elektrėnų policijos duomenimis, ši mašina nėra ieškoma. Ji buvo nugabenta į saugomą aikštelę.


Šiame straipsnyje: pasienispasieniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių