„Sodros“ Rokiškio skyriaus direktorės vyras advokatas suimtas mėnesiui

"Sodros" Rokiškio skyriaus direktorės Nijolės Anzelmos Valickienės vyrui advokatui Jonui Valickui paskirta kardomojo priemonė - suėmimas mėnesiui.

Taip ketvirtadienį nusprendė Panevėžio miesto apylinkės teismas, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Trečiadienio rytą sulaikytas J.Valickas įtariamas galimai įvykdęs nusikalstamas veikas, susijusias su sukčiavimu, piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu.

Anksčiau suimta pati N.A.Valickienė ir jos sūnus verslininkas.

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį taip pat išnagrinėjo Rokiškio skyriaus direktorės skundą, jį atmetė ir konstatavo, kad kardomoji priemonė - suėmimas vienam mėnesiui - jai paskirta pagrįstai.

STT teigimu, "Sodros" Rokiškio skyriaus direktorei pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo, jos sūnui, vienos Vilniaus įmonės vadovui, pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo. Teismas šiems asmenims yra paskyręs kardomąsias priemones - suėmimą vienam mėnesiui.

N.A.Valickienė įtariama piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu organizuojant viešuosius pirkimus. Jos sūnus įtarimas apgaule siekęs pasisavinti per 100 tūkst. litų motinystės pašalpų. Anot STT, su pastarąja afera galimai susijusi ir N.A.Valickienė.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.


Šiame straipsnyje: STTRokiškisSodra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių