Socialdemokratė įkliuvo dėl kyšio A.Paulausko sūnui

Su Socialdemokratų partija Seimo nario bei Vilniaus miesto tarybos nario kėdės siekusi teisininkė Julija Kvedorelytė bus teisiama dėl kyšio davimo buvusio generalinio prokuroro Artūro Paulausko sūnui, Vilniaus rajono apylinkės prokuratūros prokurorui Viliui Paulauskui, trečiadienį pranešė portalas delfi.lt.

Ikiteisminį tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Vilniaus apygardos prokuratūra nustatė, kad advokato Kęstučio Virbicko kontoroje advokato padėjėja dirbusi J.Kvedorelytė bandė paveikti ikiteisminį tyrimą kontroliavusį prokurorą V.Paulauską.

Nustatyta, kad advokato padėjėja susitiko su prokuroru ir jo prašė savo klientui iš užsienio padėti susigrąžinti pavogtą automobilį – transporto priemonė prieš pusantrų metų buvo sulaikyta Lietuvoje.

Už tai, kad prabangus automobilis būtų grąžintas užsieniečiui, advokato padėjėja pažadėjo atsilyginti.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras apie tokį J.Kvedorelytės pasiūlymą informavo STT pareigūnus – socialdemokratė buvo sulaikyta, kai prokurorui perdavė 5 tūkst. litų kyšį. Dar dalį pinigų ji buvo pažadėjusi perduoti vėliau.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta teisininkė savo kaltę nuo pat tyrimo pradžios pripažino.

Kadangi ji anksčiau neteista ir charakterizuojama teigiamai, teismo prašys atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

„Labai gailiuosi dėl to, kas atsitiko“, – sakė iš advokato padėjėjos darbo pasitraukusi J.Kvedorelytė.

Ji su Socialdemokratų partija 2008 metais siekė Seimo, o 2011 metais – Vilniaus miesto tarybos nario mandato. Be to, socialdemokratė yra įkūrusi labdaros ir paramos fondą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

moteriske

moteriske portretas
pakiso

lietuvis

lietuvis portretas
atrodo zmones mokslus baige protingi o del tokios nesamones kisius duoda

Simka

Simka portretas
Jos nereik pakisinet, ji tokia naturali. Plius didesnes pletkininkes apie ta pati gala nera, antra, ji karjera supranta tik per politiko lova. Arba lova ja islaiko :-) beja, ja galima sutikti vilniaus vandenyse, ten socdemu pletku liunas :-)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių