Smurtu paženklintas savaitgalis

Policijos pareigūnų prognozės, kad nusikaltimų padaugės atšalus orams, pildosi su kaupu. Vien savaitgalį į skirtingų miestų ligonines atvežti 5 peiliu sužaloti asmenys, užregistruoti 3 plėšimai grasinant peiliu, netrūko ir kitokių smurto proveržių.

Subadyti peiliu

Penktadienio vakarą Vilniaus rajone, Kalvelių kaime, peiliu į kaklą buvo sužalotas 28 metų šio kaimo gyventojas. Į ligoninę atvežtas vyras, medikams aiškino, kad incidentas tarp jo ir nepažįstamo vyro kilo prie parduotuvės.

Nuo nepažįstamo asmens sekmadienio naktį teigia nukentėjęs ir vyras iš Šiaulių. 35 metų vyras teigė, kad nepažįstamas asmuo, jam peiliu į krūtinę dūrė apie 1.40 val. parkelyje “Beržinėlis”.

Šeštadienį, apie 16 val. Vilniuje, Apkasų gatvėje du jaunuoliai peiliu į krūtinę sužalojo 23 metų jaunuolį. Jis pasakojo, nukentėjęs nuo dviejų vaikinų. Netrukus policijos pareigūnai sulaikė ir įtariamuosius - peiliu mosikavę 21 ir 26 metų vyrai bei įvykį stebėjusi 25 metų mergina uždaryti į areštinę.

Sekmadienio naktį iškart du jaunuoliai buvo atvežti į ligoninę iš baro Vilkaviškyje. 26 metų R.Š. peiliu smogta į krūtinę, trejais metais vyresniam jo draugui T.P. - į nugarą. Koks konflikta įvyko bare, aiškinasi policija.

Duris atidarė pačios

Nuo peiliais ginkluotų plėšikų nukentėjo Šiaulių, Panevėžio ir Kauno gyventojai.
Šiauliuose, Lieporių gatvėje, 79 metų senutei atidarius buto duris, įsibrovė iš iš matymo pažįstamas vyriškis, kuris grasindamas peiliu ją sumušė bei pagrobė 2300 litų.

Nukentėjusioji dėl galvos smegenų sukrėtimo paguldyta į ligoninę, o ją užpuolęs 50-metis vyras - į areštinę. Nusikaltėlis buvo neblaivus - sulaikius jam nustatytas 2.13 promilių girtumas.

Panašiai plėšikas įsibrovė ir į Liepų alėjoje, Panevėžyje, gyvenančios 81 metų moters namus. Senutė pati atidarė duris iš matymo pažįstamam vyrui, kuris grasindamas peiliu, pagrobė iš jos mobilųjį telefoną.

Peiliu ginkluoti du jaunuoliai apiplėšė 14 ir 12 metų paauglius Kaune, Krėvės prospekte. Tiesa, plėšikų grobis buvo itin mažas - vos 14 litų.

Sprogmenys ir kirvis

Šeštadienį į Vilniaus ligoninę kreipėsi ir dėl delnakaulio lūžimo buvo paguldytas 17-metis paauglys. Jaunuolis aiškino, jog nukentėjo Vilniuje, apie 2 val. Savanorių prospekte susimušęs su nepažįstamu asmeniu.

Dar vienas vilnietis ligoninėje atsidūrė dėl akies sužalojimo bei joje esančio svetimkūnio. 24 metų vyras teigė buvęs sužalotas šeštadienį, apie 22 val. Fabijoniškių gatvėje, kai nepažįstami jaunuoliai jam prie veido kažką susprogdino.

Šeštadienį šūviais baigėsi konfliktas Kaune. Palkraščio gatvėje iš matymo pažįstamas neblaivus vyriškis užsimojo ir kėsinosi suduoti 41 metų vyrui kirviu, tačiau šis išsitraukė ginklą ir šovė 54 metų užpuolikui į koją.


Šiame straipsnyje: smurtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių