Šiurpios dramos atomazga – po 6 metų

Vilniaus miesto antrajame apylinkės teisme trečiadienio popietę suimti kauniečiai, įtariami prieš šešerius metus Lietuvoje apiplėšę ir nužudę JAV pilietį.

Vakar į teismą kriminalistų atlydėtiems įtariamiesiems ant veidų buvo uždėtos kaukės, vienas jų atėjo pasiramsčiuodamas ramentais. Pareigūnai tvirtino, jog kaunietis nukentėjo ne sulaikomas, o anksčiau. Generalinė prokuratūra teismo prašė suimti įtariamuosius dviem mėnesiams. Prokurorų prašymą teismas patenkino.

Generalinės prokuratūros ir kriminalinės policijos biuro pareigūnai penkis Kauno gyventojus sulaikė antradienį. Jie įtariami 2002 metais laikę įkaitu, apiplėšę ir vėliau nužudę JAV pilietį.

Pastarasis 2002 metais į Lietuvą atvyko ieškodamas pažinčių. Tėvynėje jo niekas nepasigedo, nes amerikietis nuolat keliaudavo po pasaulį. Apie žmogžudystę artimiesiems pranešė Lietuvos pareigūnai.

Teisėsaugininkai kol kas neatskleidžia nusikaltimo aplinkybių. Prokurorai net nesako, ar rastas nužudytojo kūnas. Apie žmogžudystę pareigūnams pranešė vienas su teisėsauga bendradarbiauti panoręs nusikalstamam pasauliui priskiriamas asmuo.

Atvykęs į Lietuvą JAV pilietis pateko į nusikalstamos gaujos paspęstas pinkles: susipažino su nusikaltėlių gaujai priskiriama mergina. Jai padedant užsienietis buvo pagrobtas.

Nusikaltėliai amerikietį nuvežė į vieną sodų bendriją, ten kelias dienas laikė įkaitu. Iš vyro buvo atimti pinigai, taip pat banko kortelė, iš kurios, kaip manoma, buvo pagrobta apie 50 tūkst. litų. Įtariama, kad vėliau kauniečiai amerikietį nužudė ir jo kūną paslėpė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių