Šilutės teismas piniginėmis baudomis paauklėjo dvi balsų pirkėjas

Šilutės rajono apylinkės teismas už rinkėjų papirkimą per antrąjį Seimo rinkimų turą Šilutės – Pagėgių rinkiminėje apygardoje nuteisė dvi moteris, jos nubaustos piniginėmis baudomis.

Dvi šilutiškės - 36 metų R.Š. bei 26 metų Š.M. - nubaustos už tai, kad šių metų spalio 28 dieną, vykstant antrajam rinkimų į Seimą turui, įkalbėjo 25 rinkėjus balsuoti už partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatą Kęstą Komskį. Po balsavimo šiems rinkėjams buvo sumokėta po 20 litų. K.Komskis yra išrinktas į Seimą.

R.Š. ir Š.M. teismo nubaustos piniginėmis baudomis po 5,2 tūkst. litų. Kadangi Š.M. ikiteisminio tyrimo metu buvo sulaikyta parą, todėl jai bauda sumažinta iki 4 tūkst. 680 litų, BNS pranešė Šilutės rajono apylinkės teismo atstovė spaudai Rasa Vekterienė.

Ši baudžiamoji byla praėjusią savaitę teisme buvo baigta baudžiamuoju įsakymu, kadangi abi moterys prisipažino kaltos ir sutiko su bausme. Baudžiamasis įsakymas Lietuvoje prilygsta apkaltinamajam nuosprendžiui.

„Abi moterys sutiko su bausmės rūšimi, bet prašė mažinti baudas, tačiau teisėja paskyrė tokio dydžio baudą, kokios prašė prokurorė“, - BNS sakė R.Vekterienė..

Šis baudžiamasis įsakymas kol kas yra neįsiteisėjęs.

Bylos duomenimis,  R.Š. papirko ir sutrukdė pasinaudoti rinkimų teise dešimčiai asmenų, o Š.M. - 15 asmenų. Kiekvienam rinkėjų buvo mokama po 20 litų.

Teismas konfiskavo 100 litų, kurių nespėta panaudoti rinkėjų papirkimui.

Šilutėje jau anksčiau buvo priimtas vienas apkaltinamasis nuosprendis byloje dėl rinkėjų balsų pirkimo - lapkričio 2 dieną 5,2 tūkst. litų bauda skirta 43 metų rusniškiui.

Šilutės teismą turėjo pasiekti ir 48 merų šilutiškio A.V. bei 46 metų jo žemietės N.Ž. byla.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Ruslanas Ušinskas BNS yra sakęs, kad A.V. pasislėpė nuo tyrimo, paskelbta jo paieška.

Pasak prokuroro, prieš pora savaičių A.V. turėjo atvykti į apklausą, tačiau neatvyko. Pareigūnų žiniomis, jis išvyko į užsienį. A.V. buvo paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, jis pažeidė kardomosios priemonės sąlygas. Ši byla taip pat baigta kadangi dingo kaltinamasis, jos perduoti teismui dabar negalima, procesas be kaltinamojo vykti negali.

A.V. ir N.Ž. byla jau buvo perduota teismui, tačiau teismas jos negalėjo nagrinėti, nes N.Ž. į teismą atvyko neblaivi.

Iš viso rinkimų į Seimą metu visoje Lietuvoje buvo pradėti 34 ikiteisminiai tyrimai, iš jų 22 pradėti dėl galimo balsų pirkimo, raginant balsuoti už konkrečių partijų kandidatus. Dar vienas asmuo nuteistas Zarasų rajono apylinkės teisme, jam skirta dešimties mėnesių keturių šimtų valandų trukmės viešųjų darbų bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas už minimalų valandinį atlygį gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas už minimalų valandinį atlygį nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. (Tai yra 2012 kovo mėnesio tyrimo duomenys) Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje skursta dirbantis jaunimas ir mes su mažiausiomis darbo pajamomis, tokiom sąlygom yra priversti vargti ir mūsų tėvai pensininkai. Gyventi oriai Lietuvoje trukdo štai šios partinės gaujos, kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi: - LSDP (Lietuvos socialdemokratų partija) ir gaujos vadeiva Algirdas Butkevičius; - TS LKD (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionių demokratai) ir gaujos vadeiva Andrius Kubilius; - Partija Tvarka ir teisingumas su gaujos vadeiva Valentinu Mazuroniu; - Liberalų ir centro sąjunga su gaujos vadeiva Algiu Čapliku; - Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis ir gaujos vadeiva Eligijus Masiulis. Taip pat Lietuvai yra pavojingi gaujos vadeiva Voldemar Tomaševski su Lietuvos lenkų rinkimine akcija, gaujos vadeiva rusas Viktor Uspaskich su darbo partija ir kiti į juos panašūs. Tai yra partinės gaujos, kurios dirbtinai skurdina bendruomenės žmones, naikina Lietuvą.

seni dalykai

seni dalykai  portretas
TOS MOTERĖLĖS tai tik vienetai iš šimtų talkininkų perkant rinkėjų balsus. Turėtų būti baudžiami tų pirkimų užsakovai , partijos ,šiuo atveju, korupcijos ir bezpriedėlo partija , šalinama iš rinkimų , tada gal ir baigtusi tie pirkimai.

R

R portretas
Tik idomu, o kodel zurnalistai neraso, kad sitos dvi moteriskes - Darbo partijos nares? Tikrai, netikiu, kad pats Kestas Komskis yra isiveles i sita istorija. Paprasciausiai, tai Darbo partijos provokacijos: jos specialiai papirkinejo uz kitos partijos kandidata, kad ji apsmeiztu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių