Šilutėje vyrą apspardę ir apiplėšę broliai nuteisti kalėti

Šilutės rajono apylinkės teismas laisvės atėmimo bausme nuteisė brolius, smurtu pagrobusius svetimą turtą. Jų tėvui, grasinimais siekusiam paveikti nukentėjusįjį, skirta viešųjų darbų.

Teismas pranešė pripažinęs 18 ir 25 metų brolius M.A. ir A.A. kaltais už tai, kad jie praėjusių metų vasarą veikdami kaip bendrininkų grupė ir panaudodami fizinį smurtą, pagrobė svetimą turtą. Broliai tuo metu turėjo neišnykusį teistumą.

Anot teismo, nuo jų nukentėjo dviračiu važiavęs 44-erių R.V. Vienas iš brolių - M.A. - spyrė dviratininkui į krūtinę, ir šis nugriuvo. Nugriuvusį dviratininką broliai dar apspardė ir pagrobė du iš jo striukės kišenės iškritusius pakelius cigarečių su viename iš jų buvusiu 100 litų. Nukentėjusiajam prašant grąžinti atimtus daiktus, broliai jį vėl apspardė.

Kartu su broliais buvo ir jų tėvas A.A. Jį teismo pripažino kaltu už tai, kad jis siekė paveikti nukentėjusįjį duoti melagingus parodymus ikiteisminio tyrimo byloje, kurioje buvo įtariami sūnūs.

Tėvas reikalavo R.V. paliudyti, kad policijos komisariatui pateiktame pareiškime jis pranešė apie nebūtą nusikaltimą, bei pagrasino, jog priešingu atveju nužudys R.V. ir padegs jo namus.

M.A skirta galutinė subendrina bausmė - laisvės atėmimas 2 metams 4 mėnesiams, o A.A. skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė. Bausmę broliai turės atlikti pataisos namuose.

Jų tėvas A.A. nuteistas viešųjų darbų bausme penkiems mėnesiams, įpareigojant per paskirtą laiką neatlygintinai dirbti po 20 valandų per mėnesį visuomenės labui.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos, o suimtiems nuteistiesiems - nuo jo patvirtintos kopijos įteikimo dienos, gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui.


Šiame straipsnyje: apiplėšimassužalojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių