Šiemet Lietuvoje jau nuskendo 47 žmonės

Šiemet šalies ugniagesiai iš vandens telkinių jau ištraukė 47 nuskendusius žmones, tarp jų keturis vaikus.

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), dar 23 gyventojus, tarp jų du nepilnamečius, gelbėtojams pavyko išgelbėti.

PAGD teigia, kad skęstančiųjų labai padaugėja nusistovėjus karštiems orams, ypač savaitgaliais. Todėl ugniagesiai teigia su nerimu laukiantys artėjančio savaitgalio, kai žmonės plūstels į gamtą.

Atsižvelgdamas į skaudžią praėjusių metų statistiką ir siekdamas išvengti naujų nelaimių, departamentas ragina gyventojus nesimaudyti nežinomose, nuošaliose vietose - geriau pasirinkti paplūdimį arba vietą, kur maudosi daugiau žmonių ir kur budi gelbėtojai.

Gyventojams primenama nepalikti prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų, nestovėti ir nežaisti ten, kur galima netikėtai įkristi į vandenį (tai gali būti prieplaukos ar molo kraštas, tiltas, status krantas).

Be to, primenama neplaukioti ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių. Perspėjama, kad ypač pavojinga išdykauti valtyje, vaikščioti joje, ją supti, nes valtis gali apvirsti.

Gyventojai raginami nesimaudyti iškart po valgio, išgėrus alkoholinių gėrimų, o persikaitinus saulėje, staiga nešokti į vandenį - prieš tai juo apsišlakstyti. Taip pat įspėjama nešokinėti į vandenį nežinomoje vietoje, kur galima susižaloti atsitrenkus į dugne esančius kietus arba aštrius daiktus.

Ugniagesiai taip pat įspėja net geriems plaukikams neplaukti už plūdurų. Negalima plaukti ir į laivų farvaterį arba artintis prie praplaukiančių laivų, nes plaukiantįjį vandens srovė gali įtraukti po laivo sraigtais.

Pernai vien tik šalies ugniagesiai iš įvairių vandens telkinių ištraukė 228 nuskendusius žmones, tarp jų 10 vaikų. Dar 172 gyventojus, tarp jų 31 nepilnametį, ugniagesiams pavyko išgelbėti. Per tris praėjusios vasaros mėnesius ugniagesiai gelbėtojai ištraukė 137 skenduolius.

PAGD pastebi, kad nuskendusių žmonių skaičius yra dar didesnis, nes be ugniagesių skenduolius ištraukia gelbėjimo stočių gelbėtojai, policijos pareigūnai, gyventojai.


Šiame straipsnyje: skęstanuskendoskenduoliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

arvydas damijonaitis

arvydas damijonaitis portretas
GYVYBIŠKAI SVARBI INFORMACIJA: Žmonės skęsta dėl vienos pagrindinės priežasties.Mažas lašelis vandens papuola į bronchus,automatiškai blokuojamas(išsijungia) smegenyse esantis PLAUČIŲ ĮKVĖPIMO CENTRAS.Žmogus negali įkvėpti oro ir per 2 minutes uždusta.Jeigu nori gyventi, reikia žinoti KAIP ĮJUNGTI PLAUČIŲ ĮKVĖPIMO CENTRĄ.Reikia 10 sekundžių apvirsti(žemyn galva),įkvėpimo centras įsijungs
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių