Šiemet Kauno apskrityje jau konfiskuota per 40 tūkst. litrų dyzelino

Kauno apskrities policijos pareigūnai per kelias paras rado ir konfiskavo neteisėtai laikomą dyzeliną, spiritą ir cigaretes.

Patikrinę Ateities plente, Kaune, vienos logistikos įmonės teritoriją, aptiko nelegaliai laikomus apie 3 tūkst. litrų dyzelino. Už tai numatyta atsakomybė - bauda nuo 10 tūkst. iki 20 tūkst. litų su prekių konfiskavimu.

Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai, tikrindami informaciją, kratos metu Raseinių gyventojo nuomojamame garaže surado ir paėmė 2542 pakelius įvairių rūšių kontrabandinių cigarečių su rusiškomis ir baltarusiškomis banderolėmis. Raseiniškiui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų su prekių konfiskavimu.

Praėjusį šeštadienį Prienų rajono policijos komisariato pareigūnai atliko kratą nuosavoje valdoje Prienų rajone, Jiezno miestelyje. Kratos metu rasta ir paimta 110 litrų spirito, 70 vnt. degtinės butelių su baltarusiškomis banderolėmis, 300 pakelių cigarečių ‚Minsk“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Tam, kuris neteisėtai pagamino, laikė ar gabeno dešimt arba daugiau litrų namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų arba nedenatūruoto, denatūruoto ar techninio etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių), gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas.

Šiais metais Kauno apskrities policijos pareigūnai iš nelegalios apyvartos paėmė iš viso 40 tūkst. 294 litrų dyzelinių degalų už daugiau kaip 120 tūkst. litų ir 313 tūkst. 770 pakelių kontrabandinių cigarečių, kurių vertė Lietuvos rinkoje – per 2 mln. litų.

Kauno policija ragina piliečius pranešti apie pilstuko ir kitų alkoholinių gėrimų nelegalią gamybą ar neteisėtą prakybą jais ir kitomis akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, kurie verčiasi kontrabanda, ir paskambinti į Kauno policiją pasitikėjimo telefonu 8 37 30 30 50.


Šiame straipsnyje: kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių