Šiauliuose paskelbti nuosprendžiai pensininkų žudikams

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį paskelbė nuosprendžius dvejose nužudymo bylose, pranešė Baltijos TV.

20 metų kalėjimo – tokią bausmę Šiaulių apygardos teismas skyrė 81-ienų metų pensininkę žiauriai nužudžiusiam Raseinių rajono gyventojui.

39-erių metų Česlovui Norušiui šis teistumas jau septintas, jis pripažintas recidyvistu.

Bylos duomenimis, į pensininkės namus Č. Norušis įsilaužė 2009 metų lapkritį. Po išgertuvių vaikštinėdamas po Vegenų kaimą vyras užklydo į vienkiemį. Nusprendęs pasipelnyti, vyras išdaužė langą ir užpuolė miegoti besiruošusią pensininkę.

Pasiėmęs telefoną ir kelis šimtus litų, vyras moterį mirtinai sumušė medine rinte, o vėliau, norėdamas paslėpti žiauraus nusikaltimo pėdsakus, atsuko dujų balioną ir padegė užuolaidas.

Gaisras namuose neįsiplieskė tik todėl, kad balione buvo likę mažai dujų. Č.Norušis sulaikytas namuose. Pamatęs policininkus, žudikas juos puolė kirviu, tačiau pareigūnai jį sugebėjo nuginkluoti.


Nuosprendis paskelbtas ir trims asmenims, kurie dėl auksinio žiedo mirtinai sumušė 68-erių metų vyrą.

19-metis Aivaras Šandaris, 35-erių metų jo sesuo Asta Žylienė ir 18-metis pusbrolis Aurimas Balčiūnas 2008 metų rugpjūtį būdami neblaivūs Pakruojo rajone užpuolė dviračiu važiavusį tremtinį.

Su pensininku trijulė susipažino bare, čia vyriškis sugėrovams demonstravo savo auksinį žiedą, gyrėsi, kad jis kainuoja per tūkstantį litų.

Kai pensininkas išėjo iš baro, trijulė nusprendė jį apiplėšti. Pasiviję vyriškį, sugėrovai jį parbloškė ant žemės ir smarkiai sumušė, bandydami nuimti žiedą, nulaužė pirštą. Vėliau žiedas parduotas už kelis bokalus alaus.

Pensininkas mirė kraujui išsiliejus į smegenis. Žmogų itin žiauriai nužudę asmenys už grotų praleis ilgus metus. A.Šandaris kalės trylika, A.Žylienė – vienuolika, A.Balčiūnas – šešerius metus.

Nužudytojo artimiesiems trijulė turės atlyginti beveik 50 tūkstančių litų turtinės ir neturtinės žalos. Žiedą įgijusiam Zenonui Michailovui skirta beveik 4 tūkstančių litų bauda.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių