Šiaulių turgavietėse policija gaudė „piratus“

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai toliau tęsia reidus turgavietėse, vykdydami prevencinę priemonę „Turgus“.

Kaip ir prieš kelias dienas, taip ir rugpjūčio 12 dienos vizitas į turgų buvo „rezultatyvus“. Šį kartą įkliuvo Rusijos pilietis, turintis nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje. Šešiasdešimtmetis Alikas A. turgaus pirkėjams siūlė nelegalias kompaktines plokšteles. Tačiau jose įrašyti ne vien kino filmai ar muzika.

Už nedidelę kainą - 10-15 litų - jis siūlė įsigyti kompaktinių plokštelių su kompiuterinėmis programomis, kalbų žodynais, enciklopedijomis, automobilių remonto žinynais, automobilių gedimų diagnostikos programomis, buitinės technikos remonto žinynais, kompiuterių operacinėmis sistemomis „Windows“, „Vista“, žvejybos, ginklų valdymo žinynais ir plokštelėmis, mokančiomis atlikti masažą. Tokios neįprastos produkcijos policijos pareigūnai turgavietėje surado pirmą kartą.

„Piratas“ šiam „verslui“ buvo pasiruošęs rimtai, kadangi jo namuose rastos dar 250, greičiausiai pardavimui paruoštos, nelegalios plokštelės. O jas Alikas A. kopijuodavo iš originalių 200, rusų kalba įrašytų kompaktinių plokštelių. Už kūrinių neteisėtą atgaminimą, neteisėtų kopijų platinimą ir laikymą jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Kiek švelnesnė bausmė laukia 35 metų šiauliečio S.J. kuris tą pačią dieną, toje pačioje turgavietėje, siekė pasipelnyti pardavinėdamas 8 „piratines“ plokšteles su filmais. Piniginę baudą  S.J. mokės ne pirmą kartą, kadangi už tokią pat nelegalią veiklą jis buvo bausta 2008 metų pabaigoje.

Tą pačią dieną Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus policijos pareigūnais kartu su Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojais apsilankė ir Dvaro turgavietėje, kur tikrino ar prekiautojai nevykdo neteisėtos komercinės veiklos. Ir čia pažeidimų būta. Septynių prekiautojų laukia administracinė atsakomybė, kadangi jie neturėjo verslo liudijimo arba įvykdė kitus prekybos taisyklių pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių