Šiaulių rekordininkas negali nesėdėti

Už kalėjimo grotų vėl atsidūrusio 31-erių metų šiauliečio R. V. biografija byloja, kad šio žmogaus siekis - nepertraukiamas stažas belangėje.

Pirmąkart vyras į teisiamųjų suolą sėdo būdamas septyniolikos. Po to teistumai pasipylė tarsi iš gausos rago. Šiandien jo sąskaitoje - 18 teistumų, daugiausiai už vagystes. Kriminalistai nepažįsta kito tokio palyginti dar jauno ir tiek daug kartų teisto žmogaus Šiauliuose. Vyras, regis, tik ir stengiasi, kad nenutrūktų jo stažas kalėjime.

Šių metų balandžio 16 d. jis buvo nuteistas už vagystę iš parduotuvės „Norfos mažmena" ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, nes sulaikius dėl vagystės pas jį buvo rasta šių medžiagų.

Net nespėjus įsiteisėti teismo nuosprendžiui, gegužės 20 d. šiaulietis buvo sulaikytas „Saulės miesto" prekybos centre esančioje parduotuvėje „Rimi". Vaikščiodamas po parduotuvę jis į krepšelį prisidėjo įvairių prekių - keletą lašišos pakuočių, kiaulienos šoninės, įvairių rūšių sūrio, limonado butelį, bandelių, pora pakelių cigarečių. Vėliau jis paimtas prekes užsikišo už rūbų, krepšelyje palikdamas tik limonadą ir bandeles. Už juos ir tesumokėjo. Akylas parduotuvės apsaugos darbuotojas pastebėjo R. V. manipuliacijas ir išėjusį už kasos sulaikė. Vyras paaiškino, kad maisto produktus vogė už vagystes suimtai savo draugei.

Po poros dienų Šiaulių miesto apylinkės teismas pagreitinto proceso tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą dėl minėtos vagystės, paskirdamas šiauliečiui 25 paras arešto. Vyras atsidūrė Tardymo izoliatoriuje, tačiau ne dėl šio teismo nuosprendžio, nes jis buvo dar neįsiteisėjęs.

Trims mėnesiams tardymo izoliatoriuje jis atsidūrė dėl to, kad gegužės 21 d. jam buvo pareikšti įtarimai dėl vagystės iš „Tilžės" prekybos centre esančios „Topo centro" parduotuvės. Gegužės 15 d. iš šios parduotuvės vitrinos, išlaužus užraktą, buvo pavogti trys mobiliojo ryšio telefonai. Taigi Šiaulių rekordininko biografija pasipildys dar vienu teistumu.

 „Scanpix“ nuotr.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių