Šiaulių policininkai įtariami dalyvavę platinant narkotikus

Keturi Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotoų nusikaltimų tyrimo biuro pareigūnai įtariami dalyvavę platinant narkotines medžiagas ir piktnaudžiavę tarnyba.

Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius spaudos konferencijoje trečiadienį sakė, kad visi sulaikytieji dirbo Narkotikų kontrolės skyriuje, tarp sulaikytų įtariamųjų yra ir šio skyriaus viršininkas.

„Jie įtariami narkotinių platinimu stambiu mastu, narkotikų platinimo organizavimu stambiu mastu. Kol kas viskas labai ankstyvoje fazėje“, - sakė D.Malaškevičius.

Įtariama, kad nusikaltimai buvo vykdomi ilgą laiką.

Trečiadienį Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo ir Policijos departamento prie Imuniteto valdybos pareigūnai, tirdami galimus korupcijos faktus, Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate bei kitose vietose atliko kratas ir sulaikė asmenis, įtariamus nusikalstamų veikų padarymu, pranešė Generalinė prokuratūra.

Tyrimas buvo pradėtas, kai atliekant teritorinių policijos įstaigų nuotolinį stebėjimą ir užtikrinant kriminalinės žvalgybos kontrolę, Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnai gavo informacijos apie Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų galimą įsitraukimą į narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą.

Patikrinus gautą informaciją, turima informacija apie pareigūnų vykdomas nusikalstamas veikas pasitvirtino, skelbia Policijos departamentas.

Šiuo metu Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate ir kitose vietose vyksta sulaikymai ir kratos, o sulaikyti asmenys yra pristatomi į Policijos departamento Imuniteto valdybą, kur jiems įteikiami pranešimai apie įtarimą dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų. Sulaikius įtariamuosius bus sprendžiamas klausimas dėl kardomųjų priemonių jiems skyrimo.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, numatančius atsakomybę už piktnaudžiavimą, kyšininkavimą, labai didelio narkotinių medžiagų kiekio užvaldymą, neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu, jų platinimą bei kitų nusikalstamų veikų.

Galimų korupcijos apraiškų pobūdį ir mastą tiria didelės policijos pajėgos, atliekami išsamūs Šiaulių policijos padalinių veiklos patikrinimai.

Atsižvelgiant į tyrimo sudėtingumą, ikiteisminį tyrimą atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo ir Policijos departamento Imuniteto valdybos padalinių ikiteisminio tyrimo grupė. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl

Kodėl portretas
Kauno policija netiria bylų susijusių su<< ŽG>> ir Tomu?Gal,kad kyšo karolio plaukuota ranka?Kodėl departamentas nepasidomi ar teisėtai nutraukiami tyrimai?

seklys

seklys portretas
atemus didele kontrabanda narkotiku labai didele problema policajam ,kaip juos realizuoti

suvalkietis

suvalkietis portretas
Eilinis didelis BUM kuris pasibaigs mažu PIŠŠŠŠŠŠŠ. Negi pirmas kartas. Lietuvoje vieninteliai ,,NUSIKALTĖLIAI" tai USPACKICHAS ir VENSKIENĖ.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių