Šiaulių moksleiviai ruošėsi apiplėšti valiutos keityklą

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė tris moksleivius, kurie rengėsi apiplėšti Medicinos banko valiutos keityklą.

Organizuoto nusikalstamumo biuro pareigūnus pasiekė informacija, kad rengiamasi apiplėšti keityklą.

Dėl rengimosi įvykdyti ginkluotą plėšimą pradėtas ikiteisminis tyrimas ir pareigūnų nuolatinio stebėjimo akiratyje atsidūrė Vasario 16-osios gatvėje esanti valiutos keitykla. Policija antradienį sustiprino pajėgas. Tądien, pagal turimą pareigūnų informaciją, turėjo būti įvykdytas nusikaltimas.

Kriminalistai plėšikų sulaukė apie pietus. Ant veido užsimaukšlinę juodas iš mezginių padarytas, su iškirptomis skylėmis akims kaukes, galvas prisidengę gobtuvais, mūvėdami ryškiaspalvėmis geltonomis pirštinėmis pirštų antspaudams paslėpti, du vaikinai Vasario 16-osios gatve atėjo iki keityklos.

Policijos pareigūnai stebisi, kad nė vienam praeiviui nesukėlė įtarimo miesto gatve žingsniuojantys kaukėti jaunuoliai – policija nesulaukė jokio pranešimo apie gatvėje pasirodžiusius įtartinus asmenis.

Norint pagrobti pinigus, vaikinams reikėjo patekti į keityklos vidų. Pravėrę šalia keityklos langelio esančias duris, kaukėtieji pateko į koridorių, kuriame yra stiklu atitverta keityklos patalpa ir durys į nekilnojamojo turto agentūrą. Vaikinai iš kišenių išsitraukė pipirinių dujų balionėlius ir pradėjo purkšti dujas. Kaip vėliau paaiškėjo, jų planavimu, dujų keityklos darbuotojas, paragavęs ašarinių dujų, turėjo išbėgti į koridorių. Tokiu būdu užpuolikai siekė atverti keityklos duris ir patekti į vidų. Pasaloje buvę pareigūnai užpuolikams uždėjo antrankius ir juos atvežė į policijos komisariatą.

Sulaikytieji – 18 ir 16 metų Šiaulių moksleiviai. Jie plėšimą buvo detaliai suplanavę. Policijos pareigūnai susipažino su raštu aprašyto kruopštaus plėšimo plano detalėmis. Jame buvo numatytos visos smulkmenos, net tiksli planuojamų pagrobti pinigų suma ir jų paskirtis.

Pasak policijos, už pagrobtus iš keityklos pinigus vienas jaunuolių planavo pirkti automobilį, kitas – motociklą.

Nusikaltimui vykdyti vaikinai planavo panaudoti dujinį ar šratinį ginklą, tačiau jo įsigyti nepavyko, tad moksleiviams teko pasitenkinti ašarinių dujų balionėliais. Planuojant šį plėšimą dalyvavo dar vienas 16-metis. Jam pateikti įtarimai dėl plėšimo rengimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

duju keitykla

duju keitykla portretas
Kaip vėliau paaiškėjo, jų planavimu, dujų keityklos darbuotojas, paragavęs ašarinių dujų, turėjo išbėgti į koridorių. Atidumo rašytojau rašau apie valiutos keityklą o čia jau įterpi dujų keitykla tai apsispręsk, ok?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių