Šiaulietis garaže laikė kontrabandinių rūkalų

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) operatyvininkams įkliuvo šiaulietis, garaže laikęs beveik pusketvirto tūkstančio pakelių nelegalių rūkalų.

Pirmadienio vakarą VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Šiaulių poskyrio operatyvininkai gavo informacijos, kad 49 metų Šiaulių gyventojas gali disponuoti kontrabandinėmis cigaretėmis.

Pareigūnai nuvyko į vieną Šiaulių garažų bendriją ir čia, prie vieno garažo, pastebėjo stovintį įtartiną vyrą. Pasieniečiams priėjus ir pasiteiravus, ar jis garaže turi kontrabandinių rūkalų, šiauliečiui beliko tai patvirtinti. Jis geranoriškai parodė operatyvininkams, kur sukrauti rūkalai.

Anot VSAT pranešimo, iš viso garaže aptikti 3460 pakelių rūkalų: 700 pakelių cigarečių "Saint George Light" su rusiškomis banderolėmis, 400 pakelių cigarečių "Premjer", 1300 pakelių cigarečių "Minsk Capital" ir 1060 pakelių cigarečių "Premjer-7" su baltarusiškomis banderolėmis.

Šiaulietis prisipažino, kad visos garaže rastos kontrabandinės cigaretės priklauso jam. Po apklausos jis paleistas.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis jam pradėta administracinė teisena. Už šį pažeidimą vyrui gresia bauda nuo 10 tūkst. iki 20 tūkst. litų. Nelegalūs rūkalai saugomi Zoknių  užkardoje.


Šiame straipsnyje: kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių