Šiauliečiai įtariami pardavinėję užsienyje vogtus automobilius

Trys šiauliečiai įtariami įgydavę užsienyje vogtus automobilius, o paskui suklastoję dokumentus, dalį jų parduodavo Lietuvoje, kitus veždavo į Ukrainą.

Policijos pareigūnai teigia turintys informacijos, kad užsienyje pavogtais automobiliais juos aprūpindavo lietuviai, kurie, emigravę į svečias šalis, neatsisakė nusikalstamo verslo.

Trečiadienį Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai į areštinę uždarė 22 metų A.G., 25 metų A.T. ir 40-metį A.J. Netrukus teismo sprendimu A.J. ir A.T. buvo suimti dviem mėnesiams, o A.G. – vienam.

Pasak policijos pranešimo, šiems šiauliečiams pateikti įtarimai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ir realizavimo, dokumentų klastojimo bei neteisėto vertimosi ūkine ir komercine veikla. Pas įtariamuosius ir su jais susijusius asmenis atliktos devynios kratos. Per jas rasti du Didžiojoje Britanijoje pagrobti automobiliai - 2010 metais ir 2008 metais pagaminti BMW. Taip pat rasti, įtariama, suklastoti angliški automobilių registracijos liudijimai ir įrankiai, nusikaltėlių įprastai naudojami automobiliams vogti.

Vyrai į policijos akiratį pateko metų pradžioje, kai „Regitros“ Šiaulių filiale ir filialo Kelmės grupėje norėjo įregistruoti du Didžiojoje Britanijoje pirktus „Ford Gallaxy“. Automobilius registravusiems darbuotojams įtarimą sukėlė registracijos liudijimai, kurie, kaip paaiškėjo, buvo suklastoti. Per tyrim1 nustatyta, kad minėti automobiliai Didžiojoje Britanijoje buvo ne parduoti, o pavogti ir jų ieškomą.

Tada Šiaulių pareigūnai pradėjo rinkti duomenis apie šių automobilių kelią į Lietuvą, nustatė asmenų, užsiimančių pagrobtų automobilių realizavimu mūsų šalyje, ratą.

Po ilgalaikio tyrimo surinkus duomenis, galinčius pagrįsti nusikalstama veikla užsiimančių įtariamų asmenų kaltę, surengta įtariamųjų sulaikymo operacija.


Šiame straipsnyje: vagisvagystėautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių