Šeškas apkandžiojo naujagimę (papildyta)

Vakar šeškas Kaune stipriai sužalojo keturių dienų kūdikį.

Ketvirtadienį greitosios medicinos pagalbos medikai į Kauno medicinos universiteto klinikas Vaikų priėmimo skyrių iš namų pristatė 4 dienų naujagimę.

Mergaitės motina buvo išėjusi į kitą kambarį. Grįžusi ji pamatė, kad dukrelė kraujuoja.

Motina iš karto suprato, kad tai jų namų augintinio - šeško darbas. Kūdikiui diagnozuota veiduko kastinė-plėštinė žaizda. Šiuo metu mergaitė gydoma Naujagimių ligų skyriuje. Jai teks atlikti kelias operacijas.

Pasak Kauno medicinos universiteto klinikų spausdos atstovės Eglės Žemaitienės, mergaitės mama atsisako teikti informaciją apie dukrelės sveikatą. Meragitė šiuo metu yra stabilios būklės, nebėra grėsmės jos gyvybei.

Kad apkandžioja - ne naujiena

Pasak Lietuvos gyvūnų globos draugijos pirmininko Beno Noreikio tai, kad šeškai apkandžioja žmones - ne naujiena.

„Be abejo, kad reikia saugoti vaikus nuo šeškų. Negalima palikti vieno kūdikio su bet kokiu naminiu gyvūnu. Jauni šeškai yra labai smalsūs", - teigė B.Noreikis.

Jo teigimu, naujagimį ar bet kokį kitą šeimos narį reikia supažindinti su šešku, antraip tai gali baigtis liūdnai. Tik po susipažinimo šeškas ima pripažinti žmogų.

Lietuvos gyvūnų globos draugijos pirmininkas taip pat patikino, kad užaugę šeškai dažnai nemėgsta būti laikomi ant rankų. Juos pakankamai sunku prisijaukinti, todėl tuo reikia rūpintis nuo pat šeško įsigijimo. B.Noreikis priminė, kad bet kokį naminį gyvūną, o ypač šeškus reikia vakcinuoti.

Perka ne taip dažnai

Pasak „Kikos" gyvūnėlių parduotuvės pardavėjos Rasos Brazytės, žmonės šeškus perka ne taip dažnai kaip kitus gyvūnus. „Yra žmonių, kuriems labai patinka šeškai. Kiti baidosi jų skleidžiamo specifinio kvapo", - spėliojo R.Brazytė.

Ji portalui sakė, kad parduotuvėje šešką galima įsigyti už maždaug 900 litų. „Nepasakyčiau, kad šeškai labai plėšrūs, veikiau - smalsūs", - teigė R.Brazytė.

Šeškas - naujo gyvenimo būdo simbolis

Naminis šeškas arba fretka - tai vienas smalsiausių ir landžiausių naminių gyvūnų, kuriuos per visą žmonijos istoriją kada nors augino ir laikė žmogus. Šeškai buvo žinomi net ir senovės išminčiams. Jau Aristotelio laikais šeškus naudojo triušių medžioklėje. Šie gyvūnai taip pat padėdavo apsaugoti grūdų saugyklas nuo graužikų. Nuo seniausių laikų šeškas - kiauninių šeimos plėšrūnas, tapo ištikimu žmogaus draugu ir pagalbininku.

Šiais laikais naminis šeškas - tai ne tik žmogaus palydovas, bet ir naujo gyvenimo būdo simbolis.

Daugiau apie šiuos gyvūnus galima skaityti šioje svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių