Seserys prisiteisė po kelis tūkstančius

Nors gyvenimas užsienyje šiaulietėms buvo mielesnis, grįžusios į Lietuvą seserys kreipėsi į teismą, kad būtų kompensuota žala už išgabenimą iš Lietuvos. Seserys reikalavo milijono, teismas priteisė - po kelis tūkstančius.

Trečiadienį Šiaulių apygardos teismas priteisė atlyginti žalą seserims, kurios prieš 10 metų neteisėtai buvo išvežtos iš Šiaulių vaikų globos namų į JAV.

1996 metais leidimą išvežti Vitaliją ir Sandrą Romanovas į JAV leido Vaiko teisių apsaugos tarnyba, nurodydama priežastį, kad mergaitės ten vežamos gydytis ir mokytis.

Biologinei motinai pareikalavus, mergaitės po devynerių metų grąžintos į Lietuvą. Seserys nebemokėjo kalbėti lietuviškai ir sunkiai prisitaikė prie skurdžios aplinkos - Amerikoje jas prabangiai išlaikė užsieniečių šeima. Mergaitėms prireikė net psichiatro pagalbos.

Merginos tikėjosi prisiteisti po pusę milijono už tai, kad neteisėtai buvo išvežtos į kitą šalį. Teismas dvidešimtmetei Vitalijai priteisė 200 tūkst. litų, devyniolikmetei Sandrai - 150 tūkst. litų. Be tok, numatoma kelti baudžiamąją bylą ir kaltiems dėl šio įvykio asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių