Senutę nužudžiusi mergina turės kalėti aštuonerius metus

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį atmetė už garbaus amžiaus pensininkės nužudymą nuteistos Raseinių rajono gyventojos Irinos M. skundą, kuriuo ji prašė sušvelninti bausmę.

Apeliacinio teismo manymu, 1993 metais gimusi mergina už sunkų nusikaltimą turės kalėti aštuonerius metus, kaip buvo nusprendęs ir Šiaulių apygardos teismas.

Irina M., kuri nusikaltimo metu buvo nepilnametė, prašė perkvalifikuoti jos veiksmus - iš tyčinio nužudymo į neatsargų gyvybės atėmimą. Nuteistoji prašė atsižvelgti į tai, kad prisipažino dėl nusikaltimo ir gailėjosi, augo sunkiom sąlygom.

Šiaulių apygardos teismas nustatė, kad Irina M. ją globojusią moterį nužudė būdama nepilnametė ir neblaivi.

Jos 24-erių metų bendrininkė I.S. kalės septynerius metus, ji nuosprendžio neskundė. Ši moteris nuteista už vaiko įtraukimą į nusikalstamą veiką, taip pat vaiko įtraukimą girtauti, sunkų sveikatos sutrikdymą, plėšimą ir viešosios tvarkos pažeidimą.

Nusikaltimas buvo įvykdytas 2010 metų sausio 30 dieną Raseinių rajone, Betygalos miestelyje.

Draugės beveik dvi dienas gėrė alų. Kai svaigalams pritrūko pinigų, nutarė jų prasimanyti iš Irinos M. pažįstamos, tame pačiame miestelyje gyvenančios 86-erių metų O.P. Ji ne vienerius metus padėjo sunkiai besiverčiančiai Irinos M. šeimai, globojo ir pačią merginą.

Nuo alkoholio apsvaigusios draugės atėjo prie senutės ir, šiai atidarius duris, Irina M. kumščiu O.P. smogė į veidą. Moteris nukrito galva atsitrenkdama į grindis.

Pro namo koridoriuje gulinčią senutę merginos įsibrovė į koridorių. Tada nepilnametė bejėgei O.P. dar porą kartų ranka trenkė į galvą ir ėmė moterį spardyti. Kaip vėliau konstatavo ekspertai, nepilnametės smūgiai buvo lemtingi. Namo šeimininkę spardė ir I.S. Įsibrovėlės ėmė naršyti senutės namus, jos piniginėje rado 110 litų, juos pasiėmusios pasišalino.

Nukentėjusioji ligoninėje mirė po poros mėnesių.

Nuteistosios Kauno teritorinei ligonių kasai turės atlyginti 1,2 tūkst. litų žalą, dar 217 litų valstybei priteista už proceso išlaidas.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinoma

Žinoma portretas
jeigu būtų nužudžiusi ne senutę, bet jaunesnę - gautų minimum 15 metelių kaliuzės.

rj

rj  portretas
pritariu tau .mat senas zmogus pas mus jau ne zmogus .o toms kalems tai tikrai per mazai dave

Piktas

Piktas portretas
Jus man paaiskinkit uz gynimasi nuo uzpoliku ji paklojus ant zemes gauni 11 metu... (straipsnis sios dienos... gal vakar).... o uz sunku nusikaltima nuzudima 8 metai.... tai kaip cia iseina? taip iseina giniesi nukali kazka sakai kad specialiai ir gauni maziau? ar tikrai cia esme amziuje... tipo seni zmones nieko neverti "palengvino kancias".... kas cia per bausmiu skirstymas? nieko nesuprantu....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių