Seimo nariui grasinęs vaikinas išvengė realios laisvės atėmimo bausmės

Pirmadienį Seimo nariui Andriui Šedžiui grasinamą žinutę siuntusiam jaunuoliui skirta tik laisvės apribojimo bausmė.

Vienus metus 18-metis Kęstutis Bridikis naktimis privalo būti namuose.

Skaudvilės gyventojas  reikalavo pinigų, kitaip grasino nužudysiąs Seimo narį.
K. Bridikis siuntė grasinamas žinutes į Seimo nario mobilųjį telefoną.  Bylos duomenimis, Skaudvilės gyventojas iš A. Šedžiaus reikalavo 13 tūkst litų.

Teismo medicinos psichiatrai nustatė, kad jaunuolis yra pakaltinamas.

Teisme jaunuolis atsiprašė A. Šedžiaus ir sakė neketinęs susidoroti su juo. Vaikinas teismo paprašė jo griežtai nebausti.

Turto prievartavimu kaltinamam K. Bridikiui valstybės kaltintojas siūlė skirti lygtinę vienų metų laisvės atėmimo bausmę ir 30 valandų darbo senelių priežiūros įstaigoje.

Vaikinas iš A. Šedžiaus pinigų nusprendė pareikalauti sužinojęs apie Seimo nario dosnumą. Pinigų jis teigia reikalavęs traktoriui pirkti, nes ketino ūkininkauti.

Andrius Šedžius sako, kad jei būtų matęs jam grasinusį jaunuolį, nebūtų pamanęs, kad grasinimai rimti. Seimo narys neprieštaravo, kad byla būtų išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka.

„Tikrai man nėra jokio noro ir tikslo sugadinti jam gyvenimą, kad jį nuteistų. Aš tiesiog noriu, kad teismas įvertintų, ar jis gali būti pilnaverčiu visuomenės, ar iš tiesų jam reikia rimto gydymo“, – žurnalistams yra sakęs A. Šedžius.

Seimo narys sutiko su prokuroro siūloma minimalia bausme jaunuoliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių