Seimo nariai nori sužinoti, kodėl nepareikšti įtarimai L.Stankūnaitei

Gavę Drąsiaus Kedžio sesers Neringos Venckienės laiškus, šeši Seimo nariai kreipėsi į Generalinį prokurorą Darių Valį, prašydami paaiškinti kodėl Laimutei Stankūnaitei nėra pareikšti įtarimai, nors Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad yra pakankamai duomenų, kad ji prisidėjo prie savo dukters tvirkinimo.

Seimo nariai Gintaras Songaila, Saulius Stoma, Kazimieras Uoka, Aurelija Stancikienė, Rytas Kupčinskas ir Agnė Bilotaitė birželio 30 d. išsiuntė D.Valiui paklausimą, kuriame teigiama, kad jie internete rado ir susipažino su pernai metų spalio 6 d. Vilniaus apygardos teismo priimta neskundžiama nutartimi ir prašo D.Valio paaiškinti, ar prokuratūra turėdama šią nutartį svarstė klausimą dėl įtarimų pareiškimo L.Stankūnaitei ir kokiu procesiniu sprendimu nebuvo pradėtas ikiteisminis tyrimas L.Stankūnaitės atžvilgiu.

„Šie Seimo nariai verti didžiausios pagarbos ir žmonių pasitikėjimo. Jie į mano prašymą reagavo ne formaliai, bet patys susirado ir kruopščiai išsianalizavo teismo nutartį“, - parlamentarų reakcija į jos prašymus džiaugiasi N.Venckienė.

2009 m. spalio 6 d. Vilniaus apygardos teismo nutartyje teigiama, kad „galima pagrįstai įtarti, jog L.Stankūnaitė suteikė sąlygas įtariamajam Andriui Ūsui tvirkinti mergaitę bei pati stebėdavo su vaiku atliekamus nusikalstamus veiksmus.

Taip pat rašoma, kad prokurorė Genovaitė Ročienė įtarimų L.Stankūnaitei nepareiškė nepagrįstai bei jos nutartis to nepadaryti yra naikintina. Įtarimų pareiškimo klausimas buvo perduotas Vilniaus apygardos prokuratūrai, kurioje tuo metu buvo tiriama pedoflijos byla.

„Labai dideles viltis dedu į naująjį prokuratūros vadovą, nes ji gali paprašyti pedoflijos bylą grąžinti atgal į prokuratūrą ikiteisminiam tyrimui papildyti. L.Stankūnaitei įtarimai turi būti pareikšti“, - sakė N.Venckienė.

Į generalinį prokurorą savo pareiškimą tap pat yra išsiuntusi Seimo Krikščionių partijos frakcija. Frakcijos vardu pasirašęs jos seniūnas Vidmantas Žiemelis D.Valio prašo išnagrinėti N.Venckienės kreipimąsi ir apie priimtus sprendimus informuoti ją pačią bei Krikščionių partijos frakciją. 


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių