Seifų vagystės nesiliauja

Vakarų Lietuvoje tęsiasi žaibiškos seifų vagystės - jo su pinigais neteko ir Juozo HBH turizmo kompleksą valdanti bendrovė "Žibosa". Asmenų, įtariamų tokiais nusikaltimais, sulaikyta nėra.

Seifo su pinigais įmonės "Žibosa", įsikūrusios Žibininkų kaime, patalpose pasigesta užvakar rytą. Vagys į vidų įsibrovė išlaužę duris. Bendrovės turtas apdraustas, bet signalizacijos įrengta nebuvo.

Kiek seife buvo pinigų, įmonės atstovai nekomentuoja. "Nėra asmenų, galinčių komentuoti įvykį", - aiškino bendrovės darbuotoja.

Su įmonės savininku Juozu Matulevičiumi "Klaipėdos" žurnalistams susisiekti nepavyko. Įmonės darbuotoja tvirtino, kad jis gali būti išvykęs į užsienį.
Kretingos rajono policija taip pat neatskleidė įvykio aplinkybių. Jos atstovė Neringa Retkienė aiškino, kad įmonės "Žibosa" atstovai policijai pateikė prašymą, kad ši nekomentuotų įvykio.

Seifų vagystės policijos pareigūnams tampa galvos skausmu. Pastaraisiais mėnesiais pajūryje dingo dar penki seifai, o du buvo ištuštinti.
Rugpjūtį Klaipėdoje apvogtas parduotuvei "Thomas Philipps", įsikūrusioje prekybos centre "Grand", priklausantis seifas. Vagims sumanumo netrūko. Jie išlaužė duris ir įsibrovė į pastato šone esančias tarnybines patalpas, išgriovė ertmę sienoje, pasiekė metalinį seifą, išpjovė skylę jame ir ištuštino.

Šią vasarą uostamiestyje vagys pagrobė du seifus. Rugpjūtį vienas dingo iš lažybų bendrovės "Top sport" patalpų Herkaus Manto gatvėje, o kitas - liepą iš parduotuvės Dubysos gatvėje.

Seifai dingsta ir Palangoje. Rugpjūtį jis pavogtas iš įmonei "Vivita" priklausančios parduotuvės. Jame buvo 13 tūkst. litų įvairiomis kupiūromis ir monetomis.
Tą pačią dieną panašiomis aplinkybėmis ištuštintas ir kurorte, Vytauto gatvėje, esančios maisto ir gėrimų parduotuvės seifas.

Policijos pareigūnai iki šiol nesulaikė asmenų, padariusių šiuos nusikaltimus. Spėjama, jog darbuojasi profesionalai, kurie iš anksto ruošiasi vagystėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių