Per savaitę pričiupti 176 neblaivūs vairuotojai

Policijos pareigūnai per savaitę Lietuvoje nustatė 176 neblaivius vairuotojus, tai yra 1,8 proc. patikrintųjų buvo neblaivūs.

Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 85 vairuotojams, vidutinis - 75, sunkus - 16 vairuotojų.

Iš viso gruodžio 10-16 dienomis patikrintas 9519 transporto priemonių vairuotojų blaivumas, pranešė Policijos departamentas.

Įtarus dėl apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų patikrinti keturi vairuotojai, trys atvejai pasitvirtino Klaipėdos ir Šiaulių apskrityse bei Trakų rajone.

Daugiausia - 39 - neblaivių vairuotojų išaiškinta Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Vilniaus - 38, Kauno - 26, Panevėžio ir Telšių - po 14, Šiaulių ir Utenos - po 11. Penki sunkiai apgirtę vairuotojai sulaikyti Vilniaus apskrityje, po du tokius vairuotojus - Klaipėdos, Panevėžio, Telšių ir Utenos apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose, po vieną - Kauno ir Tauragės.

Praėjusią savaitę daugelyje Europos šalių, tarp jų ir Lietuvoje, vykdyta prevencinė priemonė, skirta transporto priemonių vairuotojų blaivumui tikrinti. Šią saugaus eismo akciją inicijavo Europos kelių policijos tinklas (TISPOL).

Šių metų birželio 4-10 dienomis per vykdytą analogišką akciją išaiškinti 287 neblaivūs vairuotojai, patikrintas 11 tūkst. 869 vairuotojų blaivumas.


Šiame straipsnyje: policijaGirtumasvairuotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

soperiukas

soperiukas portretas
Prancuzas jau iteisino kad automobilyje butinai butu alkotesteris,idomu ar pasiteisins sis bizniukas.Tuoj ir musu tautos didvyriai imsis kazko panasaus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių