Sausį Lietuvos muitininkai sulaikė kontrabandos už 5 mln. litų

Lietuvos muitininkai sausio mėnesį dėl muitų teisės aktų pažeidimų sulaikė prekių už daugiau kaip 5 mln. litų - tai net keturis kartus daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

2012 metų sausį sulaikyta prekių už 1,2 mln. litų.

Didžiausią neleistinai gabentų prekių dalį, kaip įprasta, sudaro kontrabandiniai rūkalai. Praėjusį mėnesį jų muitininkai aptiko už 4 mln. 964 tūkst. litų, pranešė Muitinės departamentas.

Didžiąją dalį kontrabandinių rūkalų - 1013 dėžių baltarusiškų cigarečių už beveik 3,4 mln. litų - pasitelkę modernias technologijas, aptiko Vilniaus teritorinės muitinės Šalčininkų ir Raigardo muitinės postų pareigūnai. Sausio viduryje po druskos kroviniu gabenamas 473 dėžes baltarusiškų cigarečių Šalčininkų posto muitininkai aptiko peršvietę vilkiko puspriekabę rentgenu, o mėnesio gale Raigardo kelio poste dirbantys pareigūnai 540 dėžių cigarečių rado pasitelkę uždarų ertmių tikrinimo zondą.

Dėl abiejų atvejų Muitinės kriminalinė tarnyba pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl kontrabandos gabenimo.

Iš viso per sausį muitininkai užfiksavo 1019 prekių gabenimo tvarkos pažeidimų.


Šiame straipsnyje: kontrabandarūkalaicigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

ddssdds

ddssdds portretas
o kiek praleido?

Brilius

Brilius portretas
Kai biednas pensininkas nusiperka kasdien pavalgyti, tai iš jo tvarkingai nuskaitomas PVM. O nachališki grobuonys pravaro be jokio mokesčio milijonus, Reikia duoti per nagus, kad kito karto nereikėtų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių